Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Astăzi este marcată cea de-a șaptea ediție a Zilei Internaționale a Radiologiei!
08.11.2019, 5:46 am

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Dâmboviţa impreuna cu, medicii radiologi, imagiști, tehnicienii și profesioniștii celebrează în data de 8 noiembrie 2019, cea de-a șaptea ediție a Zilei Internaționale a Radiologiei.

Cu acest prilej, promovăm sloganul campaniei mondiale „Să sărbătorim împreună!” şi sloganul campaniei naţionale „Imagistica Sportivă – o mână întinsă noilor recorduri!”.

Ziua Internațională a Radiologiei are scopul de a crește nivelul de conștientizare asupra rolului radiologiei în cadrul unor îngrijiri de sănătate sigure, precum și pentru a îmbunătății înțelegerea rolului pe care medicii radiologi și tehnicienii îl joacă în cadrul procesului de acordare a îngrijirilor de sănătate.

Imagistica sportivă (radiologia musculo-scheletică) a fost aleasă ca temă principală a zilei în 2019, pentru a evidenția rolul esențial pe care îl joacă profesioniștii de imagistică în detectarea, diagnosticul, prognosticul și tratamentul leziunilor legate de sport, crescând calitatea îngrijirii și a tratamentului pacienților.

Radiologia musculo-scheletică este o subspecialitate în creștere rapidă a radiologiei diagnostice, care joacă un rol din ce în ce mai important în evaluarea și managementul pacienților cu o mare varietate de leziuni în întreaga lume. În această subspecialitate, a apărut o nouă disciplină - imagistica sportivă. Dezvoltarea imaginilor cu ultrasunete și rezonanță magnetică, în special în ultimii 20 de ani, a dus la vizualizarea superioară a tendoanelor, ligamentelor și cartilajelor, dând o importanță sporită imagisticii medicale în diagnosticul și tratamentul leziunilor legate de sport.

Susţineţi Campania  „Imagistica Sportivă – o mână întinsă noilor recorduri!”

Contribuiţi la creşterea nivelului de informare a populaţiei cu privire la rolul radiologiei şi a imagisticii în cadrul îngrijirilor de sănătate sigure!

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE