Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Seară cu parfum de praf de stele, pentru liceenii de la Petru Cercel Târgoviște, la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște!
08.11.2019, 6:54 am

Dezvoltarea inteligenței emoționale a elevilor rămâne în atenția cadrelor didactice de la Liceul Teoretic ,,Petru Cercel Târgoviște. Astfel, în cadrul unui parteneriat dintre Liceul Teoretic ,,Petru Cercel" Târgoviște și TEATRUL MUNICIPAL "TONY BULANDRA", elevii de la instituția de învățământ au mers miercuri, 6 noiembrie, la piesa ,,Suntem făcuți din praf de stele!" Reprezentația este în programul teatrului târgoviștean și astăzi, 8 noiembrie, fiind o piesă care merită a fi văzută, pentru adolescenții...de toate vârstele!

,,O piesă cu tineri și despre tineri, un alt mod de a-i pregăti pe copii pentru viață, nonformal. Emoție, dragoste pentru frumos, apreciere a artei teatrale sunt cuvintele care i-au definit pe elevii Liceului Teoretic Petru Cercel în această seară!", a declarat pentru RADIO MINISAT, coordonatorul activității, profesor de limba și literatura română, Mihaela Răducanu.

Liceul Teoretic ,,Petru Cercel" Târgoviște continuă educarea gustului pentru frumos al tinerei generații. Astfel, după "Steaua fără nume", "Napasta", "Marginea", "Se caută o stea", "Mofturile lui Nenea Iancu" și alte piese de care elevii LTPC s-au lăsat vrajiți pe parcursul anilor, în această seară, "Suntem facuti din praf de stele" a fost o invitație la reflecție pentru tineri și adulți deopotrivă, un recurs la trecerea dintre copilărie spre adolescență, apoi spre maturitate, un credit dat unei generații care va reuși, care își va găsi propriul drum. Mulțumiri catedrei de limba și literatura română care îmbină metodele tradiționale cu cele moderne, educatia formala cu cea non-formală, pregătind copii pentru reușita în viață!, - a declarat pentru RADIO MINISAT, directorul Liceului ,,Petru Cercel" Târgoviște, profesor Ana-Maria Gheorghe.

Elevii liceului târgoviștean s-au declarat impresionați până la lacrimi de seara magică la teatru și privindu-i, cuvintele lui Nichita au strălucit ca o revelație a adolescenței: ,,Du-mă, fericire, în sus, şi izbeşte-mi tâmpla de stele, până când lumea mea prelungă şi în nesfârşire se face coloană sau altceva, mult mai înalt şi mult mai curând. Ce bine că eşti, ce mirare că sunt!"

A consemnat: Mădălina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE