Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Pericole vii pe drumurile rutiere care traversează zone de pădure! Atenție la porcii mistreți!
13.11.2019, 4:58 am

Pericole grave pe drumurile rutiere care traversează zonele de pădure fiind vorba de porci mistreți. Trei cazuri s-au înregistrat în numai două zile, două în județul Dâmbovița, iar un altul, în zona de pădure Vlăsia dinspre București.

Potrivit unui martor ocular, marți seară, 12 noiembrie, în zona de pădure Vlăsia pe ruta București-Târgoviște, s-a înregistrat un accident rutier sodat cu avarierea unui autoturism din cauza unui porc mistreț, aflat pe tronsonul de drum.

Tot aseară, la Ulmi, s-a produs un alt accident din cauza unui porc mistreț.

Șoferii au reușit să scape cu viață din impact, dar autoturismele au fost avariate.

Porcii mistreți au murit în urma impactului.

Cazul de la Ulmi ne-a fost confirmat de DSVSA Dâmbovița.

La Ulmi, reprezentanții DSVSA Dâmbovița s-au deplasat în vederea ridicării animalului mort și luarea măsurilor care se impun având în vedre că este alertă de pestă porcină.  

Reamintim și că, luni seara, 11 noiembrie, un tânăr de 24 de ani a fost rănit grav după ce autoturismul său a lovit un porc mistreț, la Conțești. Potrivit Inspectoratului de Poliție Dâmbovița, conducătorul auto a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Oamenii legii au efectuat cercetări pentru a stabili, cu exactitate, împrejurările în care a avut loc incidentul.

Directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, a declarat pentru RADIO MINISAT că ,,este vorba de o mare problemă, aceste animale fiind, în prezent, în perioadă de rut. Animalele s-au și înmulțit foarte mult. Totodată, se semnalează și cazuri de pestă porcină africană, manifestată și la porcii mistreți. Astfel, animalele traversează în goană carosabilul fiind reale pericole pe drumurile rutiere.

Există o hotărâre a Centrului Național de Combaterea și Prevenire a Bolilor în vederea vânătorii acestor animale având în vedere că România e roșie de la pesta porcină. Cu toate acestea, reprezentanții Asociațiilor de Vânători nu pot acționa eficient pentru că s-a hotărât ca vânătoarea să se facă prin pândă, nu prin goană. Este greu pentru că mistreții au devenit agresivi, în această perioadă, și se deplasează ei, în goană, inclusiv iată, pe drumurile rutiere. Măsurile ar trebui să fie luate urgent pentru că, toată România e roșie din punctul de vedere al pestei porcine, iar aceste animale au devenit agresive mai ales prin faptul că se deplasează în mare viteză!", a mai declarat directorul DSVSA Dâmbovița.

O persoană din Dâmbovița, implicată aseară într-un accident rutier din cauza unui porc mistreț ce a traversat în goană un drum național atrage atenția asupra acestui fapt pentru a nu deveni victime de acest gen. Victima accidentului a notat pe pagina sa de Facebook: ,,Fiți atenți, vă rugăm, când călătoriți spre/dinspre București, în zona Vlăsia, de unde ies mistreți pe carosabil, sunt loviți, mașinile intră în șanț!"

A consemnat: Mădălina Zamfir


› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE