Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Școala Gimnazială Nr. 1 Moreni, gazdă generoasă, zilele acestea, a unei mobilități transnaționale în cadrul Proiectului Erasmus + KA 229 – D9DDD548 NEST!
15.11.2019, 7:00 am

În aceste zile, la Școala Gimnazială Nr.1, Moreni se derulează prima mobilitate transnațională din cadrul Proiectului Erasmus + ,,Network European Schools Team".

Școala Gimnazială Nr. 1 Moreni este, în perioada 14-15 noiembrie, gazdă generoasă a unui
Proiect Erasmus + KA 229 – D9DDD548 - Exchange of Good Practices.

Coordonatorul proiectului este Școala Gimnaziala Nr. 1 Moreni, de altfel, gazdă a unei delegații de profesori din Cehia, Polonia, Turcia și Italia.

N. E. S. T.

Network European Schools Team

2019-2021

Tipuri de comunicare: 
- prin ARTĂ

  • Prin MUZICĂ
  • Prin LIMBAJUL CORPULUI
  • Prin JOCURI TRADIȚIONALE
  • Prin TEATRU, JOC DE ROL
  • Prin ACTIVITĂȚI ÎN AER LIBER

N.E.S.T.  – promoveaza învățarea non – formală

             - previne părăsirea timpurie a școlii

            - dezvoltă competențele lingvistice

Echipa proiectului Erasmus Școala Gimnazială Nr. 1 Moreni este formată din profesori Veronica Ionescu, Elena Zaharia, profesor învățământ primar, Adriana Nicuță, bibliotecar, Carolina Șerban, și directorul instituției de învățământ, profesor Gabriel Predoană.

În prima zi a mobilității Erasmus, găzduite de Școala Gimnazială Nr. 1 Moreni, profesorii de la școlile de peste hotare au fost întâmpinați cu pâine și sare de către elevii instituției gazdă, îmbrăcați în port popular autentic. Apoi, s-a realizat un tur al școlii pentru ca profesorii sosiți la Moreni să vadă cum se desfășoară orele de curs la școala din Moreni. Totodată, a fost vizitat muzeul de obiecte tradiționale românești, găzduit de instituția de învățământ.

De asemenea, a fost vizitată și Sala de Sport a școlii, oaspeții de peste hotare fiind impresionați de obiectivul realizat de către administrația locală în vederea desfășurării orelor de educație fizică.

La Centrul de Documentare și Informare din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Moreni, au fost prezentate melodii și jocuri tradiționale românești. Unul dintre momentele artistice, primit cu căldură de către membri delegației, a fost susținut de către Grupul ,,Româncuțele", coordonat de profesor învățământ primar, Beatrice Mihăilescu. Elevele Clasei a II-a A au prezentat hora tradițională a românilor și au interpretat piese muzicale din folclorul românesc.


A consemnat: Mădălina Zamfir 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE