Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Intrarea Maicii Domnului în biserică!
21.11.2019, 9:42 am

Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Vovidenia este sărbătorită de credincioși joi, 21 noiembrie. Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prima mare sărbătoare din Postul Crăciunului 2019. Află ce tradiții trebuie respectate de Vovidenie.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prima zi din Postul Crăciunului în care este dezlegare la pește. Următoarea zi este pe 23 noiembrie. Ce semnifică Intrarea Maicii Domnului în Biserică Prăznuită pe 21 noiembrie, este o sărbătoare a Luminii, aducătoare de noroc și bucurie. Joi, 21 noiembrie 2019, este dezlegare la pește. 

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este sărbătorită an de an, în data de 21 noiembrie, când se împlinesc multe tradiții care atrag norocul, sporul și sănătatea credincioșilor. Există și restricții în această zi importantă din calendarul creștin ortodox, care vorbește despre momentul în care Fecioara Maria, în vârstă de trei ani, a fost adusă de părinţii săi, Ioachim şi Ana, la Templul din Ierusalim.


Credința populară spune că, de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, ca și de Crăciun, cerurile se deschid, iar oamenii pot înțelege graiul animalelor. Este momentul în care credincioșii se roagă pentru împlinirea celei mai mari dorințe din viața lor.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prima mare sărbătoare din Postul Crăciunului fiind ziua în care ți se poate împlini cea mai mare dorință.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE