Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Lecții magice de matematică, prin intermediul unui Proiect Erasmus+, la Liceul Teoretic Petru Cercel Târgoviște!
06.12.2019, 5:58 am

După lecții demonstrative la teatru sau la muzeu despre personalități emblematice ale culturii române, profesorii de la Liceul Teoretic ,,Petru Cercel" Târgoviște se străduiesc să țină pasul cu noua generație și le-au pregătit și lecții magice de matematică, prin intermediul unui proiect Erasmus+, derulat de către liceul târgoviștean, după cum ne-a declarat directorul instituției, profesor, Ana-Maria Gheorghe.

Este vorba de integrarea ICT si a noilor tehnologii în demersul didactic", follow-up și diseminare curs structurat ERASMUS+, ca urmare a unei mobilități desfășurate în Italia.
Delegația liceului târgoviștean în Bologna a fost formată din informatician, Ana Maria Burlan și directorul LTPC, profesor de matematică, Ana-Maria Gheorghe. 

Lecția susținută la LTPC Târgoviște a avut dublu rol: folosirea tehnicilor moderne în actul educațional și diseminarea noțiunilor dobândite în cadrul cursului Erasmus+ cu nr: 2019-1-RO-01-KA101-062037, derulat în perioada 10-16 noiembrie, în Bologna, Italia.

Iată ce a cuprins scenariul didactic al lecției carea a îmbinat stilul modern cu cel tradițional:

Schema lui Homer.
etape:
1. Kahoot-actualizare notiuni-TIR si Consecințe- polinoame.
2. Schema Horner-mixt: tradițional - modern; prezentare ppt(deducerea algoritmului), exercitii aplicare algoritm si fixarea acestuia, rezolvare individuală, verificare QR -reader, rezolvare la tabla)

Moment de revigorare: feedback, consolidare noțiuni, MAGISTO, pentru o lecție magică, lecție susținută de către directorul liceului târgoviștean, totodată, profesor de matematică, Ana-Maria Gheorghe.

,,Încercam să ținem pasul! Generația lor este total diferită generației noastre, iar astfel de metode didactice de captare a atenției, precum și de derulare a scenariului didactic, au scopul de a contribui la transferul noțiunilor științifice. Elevii folosesc tableta, telefonul, dar în scop didactic, inclusiv, pentru accesarea unor platforme educaționale!", a mai precizat directorul Liceului Teoretic ,,Petru Cercel" Târgoviște, profesor de matematică, Ana-Maria Gheorghe.


A consemnat: Madalina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE