Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Ultimul interviu al Cristinei Țopescu
14.01.2020, 11:23 am

Interviu ,,mortal" cu Iubirea din noi, de Cristina Țopescu

Cristina Țopescu a trecut într-o altă dimensiune, cum altfel, decât adresând întrebări al căror ecou încă se aude. Probabil, simțind gheara morții, Cristina a reacționat ca la...știri, deh, ce să-i faci? - defect profesional - dat fiind invitatul de calibru, și s-a gândit să îi solicite Morții un interviu.

Venind pe tura ei, Cristina a fost jurnalistul de serviciu care a aruncat în eter un noian de întrebări nu doar Morții care s-a insinuat în existența ei.

Desigur, prietenul căutat la telefon îi putea răspunde, sau un altul o putea suna chiar în clipa grea, sau ea însăși decidea să sune la urgențe fără să aștepte nimic de la nimeni pentru că așa sunt oamenii puternici după cum spunea chiar ea.

Și aici este discutabil pentru că, în România, dramele se consumă și după 112, iar salvarea din partea factorilor abilitați nu se manifestă întotdeauna eficient.

Sau poate așa i-a fost scris, să moară cu grație, fără să deranjeze sau să aducă durere celor din jur, ea, care, oare de ce? - se identifica în durerea durere mută și adâncă a câinilor părăsiți și alungați de oameni. 

Pe de altă parte, în general vorbind, cred că unui om nu îi este confortabil nici a muri înconjurat de cei dragi.

Ultimul interviu al jurnalistei Cristina Țopescu a fost mortal pentru noi, Cristina doar a plecat puțin pentru documentare, detalii tehnice, un cadru mai bun, o transmisiune în direct de acolo de unde nu s-a întors nimeni. Dar noi, cei rămași aici, auzim întrebările din ultimul interviu al Cristinei???

- Zâmbim măcar unui om de lângă noi care poate ascunde în spatele zâmbetului său, o tragedie?

- Ne-am gândit astăzi, precum Cristina, la o ființă fără apărare?

- Am hrănit azi un sărac, un copil, un bătrân, un străin sau orice altă ființă de pe pământ? 

- Eu pot suferi în tăcere?

- Mie îmi este bine cu mine? Indiferent de cei din jur, dacă sunt singur sau nu, am în sufletul meu, un vid sau o bucurie?

-  Singurătatea mea este interioară sau exterioară? Ce am făcut azi pentru sufletul meu?

Și întrebările sunt și pentru autorități, oh, da, că doar Cristina Țopescu era un jurnalist profund care se lua la trântă cu sistemul!

- Autoritățile ce fac pentru oamenii singuri că doar singurătatea e una din ,,bolile" grave ale omului modern? Suntem doar cifre în statistici?

- UNDE NE ESTE IUBIREA?

Autor: Madalina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE