Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Dictatura Însingurării
16.01.2020, 10:19 am

Se duc jurnaliștii noștri, și se duc de tineri...

Și presa se duce, iar cenzura în vremurile moderne, în capitalism, se numește slaba finanțare.

Presa nu mai este nicidecum o putere în stat, banii pun pumnul în gură unei forțe îngenunchiate, ajunsă Cenușăreasă, faultată de știri prea multe, dar false, de fapt, un război informațional iscat de un simplu click și bani ioc!

Să fii Cristina Țopescu, un nume, totodată, fiica unui renumit jurnalist, o legendă, să realizezi interviuri de arhivă cu familia regală, cu personalități ale culturii românești și să nu mai ai loc prin nicio televiziune actuală unde să-ți exerciți profesia fără reality show din dormitor și transmisiuni în direct de la morgă?! Să ai numele acesta devenit legendă în vremuri când la TV erau două ore de program, să fii nu doar un copil al unei celebrități, ci și un bun profesionist pentru că ai avut șansa să mănânci televiziune pe pâine când pe rafturile de la Alimentara nu găseai mâncare și să nu fi sunată, la timp, de nicio televiziune pentru vreun proiect mediatic, dar acum să ți se difuzeze, la știri, ultimul apel telefonic privat?

Să încetăm cu ipocrizia! Cristina Țopescu nu a murit acum, a murit, câte puțin, demult. Lent și în chinuri, la fel, ca și democrația în vremuri moderne!

Nu a mai fost sunată nu doar de trei săptămâni...Boala e gravă și se întinde perfid, dar ucigător, iar în situația ei, se află și alți intelectuali...nimeni nu-i ,,caută", la timp, pentru a-i valoriza, pentru a finaliza sau măcar începe un proiect valoros!

Fiecare generație are datoria de a lupta pentru democrație și să nu lase să se instaureze Dictatura. Democrația nu este un bun câștigat pe veci de eroii neamului dintr-un trecut glorios!

Fiecare are datoria de a lupta împotriva abuzurilor, falsității, nedreptății, în fine, a dispariției Binelui! Ne mai mirăm de ce ne apasă singurătatea chiar în mijlocul semenilor noștri? Da, ne apasă, pentru că suntem singuri când nu suntem în prezența Binelui.

Inițial, cancerul nu doare, la fel și dictaturile.

În vremuri moderne, dictaturile trec neobservate, de aceea, nici nu mai suntem atenți la luptă!

În vremuri moderne, dictaturile nu sunt doar de sorginte politică.

Tu cum să reziști dacă nici nu te-ai trezit?

Autor: Madalina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE