Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Infecții respiratorii, în creștere, în perioada aceasta, în Dâmbovița!
14.02.2020, 7:23 am

Numărul infecțiilor respiratorii este, în creștere, în județul Dâmbovița, în ultima săptămână de raportare, respectiv, săptămâna 3-9 februarie. Este vorba de 2345 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și 271 de pneumonii.

Dintre acestea, au fost 41 de cazuri internate. Comaparativ, în săpătamâna precedentă, respectiv, 27 ianuarie-2 februarie, au fost înregistrate 2054 de infecții și 197 de pneumonii. În săptămâna 3-9 februarie, a scăzut numărul cazurilor internate cu IACRS, fiind de 5% comparativ cu 6,6%,  în perioada 27 ianuarie-2 februarie.

În total, de la începutul sezonului, respectiv din octombrie și până în prezent, în februarie, au fost trimise din Dâmbovița la Institutele Matei Balș și Cantacuzino, 40 de probe în vederea diagnosticării, dintre acestea fiind 21 de cazuri confirmate, 9 cu gripa tip B, 7 – AH1N1, 5 AH3. Tot de la începutul sezonului, au fost imunizate gratuit prin intermediul doze de vaccin antigripal distribuite cabinetelor medicilor de familie, 55.149 persoane, a informat astăzi într-o conferință de presă, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița. DSP readuce aminte că este obligatoriu triajul epidemielogic în instituțiile de învățământ ceea ce reduce semnificativ numărul cazurilor de infecții respiratorii mai ales că suntem într-o perioadă de epidemie de gripă, declarată oficial.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE