Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Credincioșii nu mai au acces în biserică sau curtea acesteia! Preoții slujesc în biserică fără participarea niciunui credincios, în contextul prevederilor ordonanței militare!
25.03.2020, 3:45 am

În contextul apariției Ordonanței militare nr. 2, începând de luni, 23 martie, poate sluji și în biserică, însă singur.

De asemenea, se pot face in biserici botezuri, cununii și înmormântări, la care pot participa maximum 8 persoane.

Prin completarea Art.2 al Ordonanței militare nr. 1 de către Ordonanța militară nr. 2, cultele religioase vor respecta următoarele reguli:

„ART. 2, alin. 1 – Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise.

Alin. 2 – Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

Alin. 3 – Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi în spitale și la domiciliul acestora”.

De asemenea, Art. 3 din Ordonanța militară nr. 1 ramane in vigoare:

„Art. 3, Alin. 1 – Se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spații deschise.

Alin. 2 – Organizatorii evenimentelor organizate și desfășurate în spații deschise, ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minimum 1 metru între participanți.”

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE