Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

O angajată a Spitalului Municipal Moreni, confirmată cu COVID -19! Conducerea unității medicale a luat toate măsurile care se impun în astfel de situații!
25.05.2020, 8:32 pm

Caz nou de coronavirus la Moreni unde o angajată a Spitalului Municipal Moreni, o liftieră, a fost confirmată a fi infectată cu acest virus în urma testării.

Angajatei spitalului i s-a efectuat testul în vederea efectuării unor analize, potrivit procedurilor medicale ce se impun în actualul context epidemiologic și, deși nu prezenta simptome, testul a ieșit pozitiv. Așa cum se impune în astfel de situații, conducerea Spitalului Municipal Moreni a informat factorii abilitați, D.S.P. și Primăria Moreni.

Ancheta epidemiologică a fost finalizată duminică, 24 mai.

Rezultatului testului pentru COVID -19, realizat de către specialiști, cazul a fost confirmat luni, 25 mai, de către Primăria Moreni: 

,,Vă informăm că în municipiul Moreni a fost confirmat un nou caz de infecţie cu COVID-19 în data de 22.05.2020.

Este vorba despre o salariată a Spitalului Municipal Moreni. A fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa şi s-a efectuat ancheta epidemiologică.

Astfel, au fost identificate 4 persoane din spital ca fiind contacţi direcţi. Acestora li s-au recoltat probe în vederea efectuării testului.

Persoanele în cauză au fost scoase din graficul de lucru cu recomandarea de a nu părăsi domiciliul până la primirea rezultatelor, urmând ca DSP Dâmboviţa să dispună măsurile necesare în conformitate cu normele în vigoare.

Facem încă o dată un apel la cetăţeni să respecte toate măsurile de siguranţă şi protecţie în vederea prevenirii infecţiei cu COVID-19", a transmis Primăria Moreni.


Totodată, conducerea Spitalului Municipal Moreni a precizat că, potrivit protocolului medical pentru astfel de situații 
- au fost informați factori abilitați pentru derularea anchetei epidemiologice, finalizate duminică, 24 mai;
- în urma anchetei, epidemiologii au identificat patru persoane din cadrul unității medicale ca find contați direcți;
- s-a efectuat testarea contacților urmând ca rezultatele să fie comunicate;
- au fost realizate acțiuni de dezinfecție a unității medicale;
- personalul medical a fost, din nou, instruit cu privire la măsurile de dezinfectare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus.

De asemenea, în urma efectuării anchetei epidemiologice, au fost stabilite patru persoane aflate în contact direct cu angajata spitalului. Acestea au fost scoase, în această perioadă, din graficul de lucru la spital și au fost testate urmând ca după rezultatele să se decidă măsurile care se impun. Angajata spitalului, confirmată pozitiv la testul pentru COVID -19, a fost ultima dată în tură în 17-18 mai.

Potrivit protocolului epidemiologic, se consideră contacți direcți ai unei persoane infectate cu COVID -19, persoanele care au stat la mai puțin de distanța socială impusă, fără mască de protecție și ca durată de timp, peste 15 minute. Astfel, au fost identificate patru persoane a fi contact direct cu angajata spitalului, confirmată cu coronavirus, astfel că nu se impune testarea întregului personal al unității medicale, aspect care, de altfel, nu poate fi decis la nivelul spitalului.

Rezultatele testării sunt așteptate pentru alți patru angajați ai spitalului, contacții direcți ai persoanei infectate, așa cum am menționat în rândurile anterioare, după care vor fi stabilite măsurile care se impun.

Conducerea spitalului a luat toate măsurile care se impun, respectiv, de informare a factorilor abilitați și dezinfecție a unității în vederea combaterii răspândirii acestei boli. Totodată, conducerea spitalului precizează că, potrivit normelor legale actuale, nu este abiliată să furnizeze date medicale sau personale despre angajați în situația infectării cu acest virus.

Să urăm sănătate angajatei spitalului, infectată cu COVID -19, și să speram în rezultate negative pentru contacții direcți ai acestuia! Într-o situație generală cu care se confruntă întreaga lume, în prezent, ne ajută mult să fim solidari în ciuda distanțării fizice necesare pentru prevenție! Vom reveni!

A consemnat: 
Mădălina Zamfir

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE