Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Școala Mihai Viteazul își va redeschide porțile, la toamnă, după un amplu proces de reabilitare
12.06.2020, 2:05 pm

Lucrările de reabilitare și modernizare, demarate în urmă cu un an la Școala "Mihai Viteazul" din Târgoviște, se derulează în ritm alert. Cadrele didactice și elevii așteaptă ca, din toamnă, să revină în școală, după ce, timp de mai bine de un an, și-au desfășurat cursurile la Școala „Grigore Alexandrescu”  și la Colegiul „Constantin Cantacuzino”.

Valoarea totală a proiectului depășește suma de 18 milioane de lei. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene. 

Școala a fost reabilitată în intregime, s-au construit nu mai puțin de 6 corpuri noi de clădire, realizându-se creșterea numărului de săli de curs de la 22 la 36, s-a construit o sală de festivități, s-a extins sala de sport, s-au construit grupuri sanitare și vestiare aferente zonei sportive, la care se adaugă o clădire tehnică.  

În ceea ce privește activitatea școlară, Școala "Mihai Viteazul" a fost recent inclusă pe lista celor mai active instituții de învățământ care s-au implicat, în acest an școlar, în proiectul educațional „Eu și viitorul meu!” și urmează să fie premiată cu echipamente pentru învățarea online. Este vorba de o tablă inteligentă și un laptop.

Lansat în 2019, proiectul urmărește prevenirea abandonului școlar și reducerea absenteismului pentru 1.000 de elevi de gimnaziu (20 de școli din localități urbane mici din 12 județe), precum și creșterea performanțelor școlare și dezvoltarea unor competențe esențiale pentru o viitoare profesie.

Sursa foto: www.proiectare-ing.ro/

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE