Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Manifestările de Sfântul  Nifon se mută la Mănăstirea Stelea
07.08.2020, 3:14 pm

Manifestările de Sfântul  Nifon vor avea loc, anul acesta, la Mănăstirea Stelea. Și asta pentru că zona Mitropoliei  Târgoviște este în plin proces de reamenajare. Manifestările vor începe luni după amiază si vor continua marți dimineață cand va fi oficiată slujba de liturghie pentru sărbătoarea Sfântului Nifon. Racla cu moastele Sfântului Nifon va fi adusa luni, ora 18.00, după  slujba de vecernie, la Mănăstirea Stelea.

Pelerinajul  religios va avea loc, marți, după slujba de liturghie pe Calea Domnească  Târgoviște. Reprezentanții  Arhiepiscopiei Targovistei  îi  invită pe credincioși să participe și anul acesta la manifestări, dar cu respectarea normelor impuse de actualul context epidemiologic.

La slujba de vecernie de luni si la slujba de liturghie  de marți vor fi asigurate scaune pentru credincioși cu respectarea  normelor de distanțare. Arhiepiscopia va pune la dispozitie  dezinfectanti si măști medicale. Racla va fi dezinfectată după fiecare credincios, iar sfânta împărtășanie va fi oferită prin numeroase potire si lingurițe.

La rândul lor, credincioșii sunt rugați să respecte normele impuse de actualul context epidemiologic. Pentru  buna derulare a evenimentului, Arhipiscopia Târgoviște este sprijinită de ISU Dâmbovița, Crucea Roșie, Inspectoratul de Poliție Dâmbovița, Jandarmerie și alte instituții cu rol în asigurarea respectării actualelor norme.

La eveniment sunt așteptați, anul acesta, aproximativ  500 de credincioși, a declarat  astăzi in cadrul unei conferinte de presa,  vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Targovistei, preot Ionuț Ghibanu. La manifestările de anul acesta nu vor participa alți ierarhi bisericești.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE