Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Elevii dâmbovițeni de 10 la EN și Bacalaureat, premiați și anul acesta de Sfântul Nifon!
11.08.2020, 1:05 pm

Pentru a încuraja performanța educațională, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei a premiat astăzi, 11 august, 22 de elevi, care au obţinut, anul acesta, media generală 10 la Evaluarea națională și la Bacalaureat.

Anul acesta, ceremoniile dedicate Sfântului Ierarh Nifon au avut loc la Mânăstirea Stelea din Târgoviște, acolo unde există Casa Nifon, locul unde sfântul a locuit, prin urmare, un alt spațiu ce poartă amprenta istorică a activității, a precizat Înalt Prea Sfinția Sa Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, în cuvântul pastoral dedicat ocrotitorului eparhiei.

Sfântul Ierarh Nifon este sărbătorit pe 11 august.

Înalt Prea Sfinția Sa Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei a invitat credincioşii să participe la hram, însă a îndemnat la prudenţă şi la respectarea regulilor impuse de pandemie.

În incinta Mânăstirii Stelea din Târgovişte, pe un podium special amenajat, în aer liber, au fost oficiate Utrenia și Sfânta Liturghie. Arhiepiscopia Târgoviștei au organizat impecabil evenimentul punând la dispoziția credincioșilor substanțe dezinfectante și măști medicale de unică folosință. Pentru participarea la slujba religioasă, au fost puse la dispoziție scaune astfel încât evenimentul să se deruleze în condiții optime, precum și de distanțare fizică, impusă de actualul context epidemiologic.

În mesajul pastoral, Înaltpreasfinţitul Părinte Nifon reaminteşte contribuţia esenţială pe care Sfântul Nifon a avut-o în edificarea Ortodoxiei româneşti.

Sfântul Ierarh Nifon este primul sfânt canonizat pe teritoriul țării noastre.

Moaștele sale au fost aduse de la Mănăstirea Dionisiu, din Muntele Athos, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște în anul 2009, iar capul şi mâna dreaptă a Sfântului Nifon, se află din 1949 în Catedrala Mitropolitană din Craiova.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE