Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Ani de liceu cu emoția revederii și norme asigurate în actualul context epidemiologic! Distanțare fizică, dar apropiere sufletească, la LTPC Târgoviște!
11.09.2020, 6:39 pm

Anul şcolar se deschide conform scenariului galben în majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţul Dâmboviţa.

Decizia a fost adoptata de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În judeţ, cinci unităţi de învăţământ, între care un liceu şi două şcoli postliceale cu profil sanitar, vor organiza încă de la debutul anului şcolar cursuri exclusiv online, conform scenariului roşu.

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, în judeţ 68 de unităţi de învăţământ deschid anul şcolar conform scenariului 1, cel verde. 80 de şcoli, grădiniţe şi licee încep anul şcolar după scenariul 2, cel galben.

Pe de alta parte, cinci unităţi didactice vor începe anul şcolar 2020-2021 făcând exclusiv cursuri online.  Astfel, Şcoala Gimnazială din localitatea Gura Foii, Şcoala Primară Moţăieni, Colegiul Naţional "Nicolae Titulescu" Pucioasa, Şcoala Postliceală F.E.G. Târgovişte şi Şcoala Postliceală Sanitară "Christiana” Târgovişte vor face cursuri exclusiv online.

În ceea ce priveşte situaţia celor două unităţi de învăţământ postliceal, decizia luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa se regăseşte şi în alte judeţe. Această decizie are în vedere faptul că astfel de unităţi şcolare desfăşoară cursuri inclusiv în spitale, iar având în vedere actuala situaţie epidemiologică acest lucru reprezintă un risc.

Emoții la început de an școlar, în context epidemiologic diferit, și la Liceul Teoretic ,,Petru Cercel" Târgoviște, unde conducerea liceului, cadrele didactice și întregul personal s-au străduit, în această perioadă, să fie asigurate normele sanitare necesare pentru prevenirea pandemiei de Covid-19. Este vorba de emoții pozitive izvorâte din bucuria revederii sau a unui nou încept așa cum este pentru elevii noi. În pofida actualului context epidemiologic, emoția startului într-o nouă aventură a cunoașterii va rămâne pozitivă, pentru că profesionalismul și calitatea actului educațional derulat de cadrele didactice sunt și aici, dublate de asigurarea respectării normelor sanitare, cerute de actualul prezent.

Directorul Liceului ,,Petru Cercel" Târgoviște, profesor Ana-Maria Gheorghe, le transmite astfel, elevilor:

,,Dragi elevi,

vă așteptăm la școală conform graficelor anunțate de profesorii diriginti! Vă asigur că educația si siguranță voastră este prioritare zero pentru mine. Însă, o școală fără profesori este ca un spital fără doctori...așadar, este și responsabilitatea voastră să-i păstrăm si să vă păstrați sănătoși, respectând toate normele si procedurile de prevenție și combatere Covid-19.

Școala vă așteaptă curată, dezinfectată, cu bănci monopost distanțate, cu trasee de intrare-ieșise stabilite si cu tot ce ne-a stat în puteri astfel încât să vă oferim cel mai bun si frumos an școlar în vreme de pandemie...haideți, împreună, să transformăm un an școlar "altfel" într-o amintire emoționantă, cu distanțare fizică, dar cu apropiere sufletească!

Sănătate vouă, nouă, părinților voștri!"

Cu aleasă considerație,

Director: prof. Ana - Maria Gheorghe

A consemnat: Madalina Zamfir
 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE