Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

100 de ani de Carabella, o aniversare în pandemie!
20.05.2021, 8:45 pm

Colegiul Național „Constantin Carabella” din Târgoviște aniversează, de Sfinții Constantin și Elena, 100 de ani de la înființarea instituției de învățământ. Pentru că marcarea centenarului are loc într-un context special, în plină pandemie de coronavirus, elevii s-au gândit să transmită experiența și trăirile lor următoarelor promoții de învățăcei ai colegiului. Astfel că și-au pus gândurile în text pentru a le fereca într-o capsulă a timpului, ce va fi deschisă peste 10 ani.

Scrisorile sau paginile de jurnal redactate au fost însoțite de imagini din sălile de clasă. Acestea au fost postate pe site-ul colegiului și vor putea fi vizualizate până pe 1 iunie, urmând ca, după această dată, să fie puse la păstrare pentru cel puțin un deceniu.

Colegiul Național "Constantin Carabella" a fost înființat în septembrie 1921 sub denumirea de Școală secundară de fete  și a funcționat la început cu 4 clase inferioare într-un spațiu spațiu modest pus la dispoziție de Constantin I. Carabella, funcționar superior în Ministerul de Finanțe.

Creșterea interesului pentru studiu și a numărului de clase determină familia Carabella, Maria și Constantin, să legalizeze în 22 mai 1923 la tribunalul Dâmbovița, actul donator asupra, "vilei sale cu tot parcul și terenul înconjurător de 15.000 de metri pătrați situat în Târgoviște, str. Lt. Pârvan Popescu nr. 17 pentru construirea Palatului Școlii secundare de fete", cu mențiunea ca localul să poarte numele donatorului.

Astăzi, Colegiul Carabella are câte o clasă, pe nivel de studii, la gimnaziu, iar, la liceu, clase de matematică-informatică, științe ale naturii, filologie și filologie – intensiv engleză.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE