Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

O zi în alb, pentru toleranță și pace, la Colegiul Carabella
16.11.2021, 3:07 pm

Într-o perioadă plină de ostilitate și cu o societate divizată, elevii și cadrele didactice de la Colegiul Național “Constantin Carabella” au dorit să transmită, astăzi, un mesaj de pace și să invite la o atitudine tolerantă. Prin urmare, s-au îmbrăcat în alb și au afișat mesaje care îndemnau la deschidere, comunicare, nediscriminare și înțelegere: „De îndată ce tolerezi ceva, devine suportabil, iar după puţin timp va deveni normal”, „Toleranța poate fi înțeleasă în mai multe feluri, dar tu dacă îi găsești o singură semnificație, înseamnă că ești un om bun!”, „Toți suntem la fel!”,  „Ascultă și intelege” și „Este loc pentru toți sub soare”.

Totodată, cei mai mulți elevi (27,7%) au precizat, răspunzând întrebărilor unui chestionar transmis la nivelul colegiului, că familia, cercul de prieteni și cetățenii, în general, pot contribui semnificativ la realizarea acestui deziderat, ca oamenii să devină toleranți și neconflictuali, pe următoarele locuri aflându-se mass-media (22,7%) și școala (19,3%).  Autoritățile centrale s-au situat abia pe locul 4, cu 13,4%.  

Respondenții au propus și câteva acțiuni care să contribuie la creșterea gradului de toleranță în societate, cum ar fi participarea la acțiuni de voluntariat, organizarea unor campanii de conștientizare asupra efectelor negative ale discriminării, dar și dialogul deschis, jocul ori lucrul în echipă sau activitățile artistice.

Manifestarea intitulată “Toleranța aduce pacea” a fost organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Toleranței și este doar una dintre acțiunile pacifiste inițiate de Colegiul Carabella, instituția fiind implicată în proiectul „Becoming a peace school”, parteneriat strategic pentru inovare, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE