Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Lecție de patriotism la Liceul Tehnologic Spiru Haret Târgoviște!
02.12.2021, 9:39 pm


      Lecție de patriotism la Liceul Tehnologic ,,Spiru Haret" Târgoviște, vineri, 26 noiembrie 2021, unde a fost marcată Ziua Națională. Astfel, vineri, 26 noiembrie, ora 12.00, Imnul României a răsunat în curtea liceului târgoviștean. Evenimentul a fost completat de steagurile cu Tricolorul României, oferite elevilor de unul dintre organizatorii activității, profesor Alis Stanciu. Elevii au realizat și postere pe tema Zilei Naționale pe care le-au prezentat la activitate. Cu prilejul Zilei Naționale au fost evocate personalități care au marcat istoria românilor prin înfăptuirea Marii Uniri, acestea fiind prezentate elevilor prin intermediul unui power-point de către profesor de religie, preot Bogdan Hrestic. Acesta le-a transmis elevilor în cadrul activității aniversare:

       ,,Ziua națională este acea zi specială de sărbătoare stabilită în mod oficial pentru cinstirea unui eveniment important din istoria statului și unei națiuni. Pentru noi, românii, Ziua de 1 Decembrie marchează evenimentul istoric al Unirii tuturor românilor într un singur stat unitar - România. Astăzi, mai mult ca oricând, în societatea românească este nevoie de UNITATE SPRE ÎNFĂPTUIREA BINELUI COMUN și de o mai mare prețuire a Valorilor Naționale: TRICOLORUL ROMÂNESC, IMNUL NAȚIONAL,
CREDINȚA CREȘTINĂ ÎN CARE NE-AM NĂSCUT CA POPOR
ȘI EDUCAȚIA!
La mulți ani, România!
La mulți ani, Români !
La mulți ani, Liceul Tehnologic SPIRU HARET - Târgoviște!", a mai spus cu acest prilej, preot profesor, Bogdan Hrestic!

    Elevii s-au bucurat și au simțit un fior de patriotism autentic, învățând că, dincolo de orice competențe acumulate la cursuri, important este să ne prețuim țara și bravii înaintași. Liceenii de la ,,Spiru Haret" au ascultat Imnul de Stat al României - Deșteaptă-te, române!, au realizat și prezentat colaje/postere despre Ziua Națională, au primit steaguri cu Tricolorul României, activitatea fiind organizată de către profesor Alis Stanciu, pr. profesor, Bogdan Hrestic și coordonator activități extrașcolare, prof. Ana-Maria Nițiguș.

     Pentru a marca într-un mod festiv evenimentul național, profesorii liceului târgoviștean au purtat cu mare cinste și bucurie, ia, bluza tradițională a românilor, ceea ce a completat într-un mod inedit, imaginea de sărbătoare vie la unitatea de învățământ!

A consemnat: Mădălina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE