Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

De Ziua Națională, sărbătorim prin bucuria de a trăi și învățăm să ne promovăm valorile, la LT Petru Cercel Târgoviște cu Academia Radio!
02.12.2021, 10:16 pm

     De Ziua Națională, sărbătorim prin bucuria de trăi - acesta a fost mesajul unei activități inedite realizate la Liceul Teoretic ,,Petru Cercel" Târgoviște!


     ,,Să fii fericit de Ziua Națională înseamnă că ai o viață frumoasă pentru că trăiești la Târgoviște, o veche cetate de scaun, și pentru că studiezi la un liceu de elită cu un nume cu ecouri adânci în istoria Țării Românești, domnitorul Petru Cercel!''

      Este ceea ce și-au propus și au și demonstrat elevii Liceului Teoretic ,,Petru Cercel'' Târgoviște, Clasele a XI-a E și a XI-a F, la Opționalul de jurnalism ,,Academia Radio'' unde și-au dezvoltat competențele de redactare a unui text informativ, coordonator - profesor și jurnalist la Radio Minisat, Mădălina Zamfir. De altfel, la Academia Radio, liceenii se deprind cu tehnicile jurnalistice, un job în media putând fi o opțiune pentru actualii elevi de la Profilul Filologie. O altă activitate realizată cu aceștia a fost recent despre știrile false, sau cum se mai spune prin anglicismul preluat de limba română - ,,fakenews", al căror efect de inducere a panicii în rândul populației produce mult rău. Astfel, unul dintre scopurile acestui opțional media este de a dobândi noțiuni și despre etică/un cod deontologic al jurnalistului, respectiv, de a nu răspândi știri false de dragul senzaționalului și al ratingului sau de a nu manifesta indiscreție, agresivitate, vulgaritate cu interlocutorii.
       
     Cu privire la Opționalul de Jurnalism - Academia Radio, directorul Liceului Teoretic ,,Petru Cercel" Târgoviște, profesor Ana-Maria Gheorghe a punctat în cadrul unei activități de invitație la gândire critică și formulare de opinii: ,,O invitație practică la informare, gândire critică, decelare. Este o nevoie majoră în rândul adolescenților pentru acest tip de opțional. Astăzi, războaiele sunt biologice, psihologice, este important ca voi, adolescenții să vă dezvoltați o gândire critică, să știți să discerneți între real și fals, în fond, între binele și rău".

      Revenind la Ziua Națională, liceenii au realizat în cadrul activității de 1 Decembrie, o radiografie a bucuriei de a fi român depărtându-se de automatisme, un fals/desuet patriotism și au încercat fără ipocrizie să descopere ce îi bucură pe ei de ziua românilor! Astfel, și-au descoperit bucuria de a trăi în mica lor patrie - orașul Târgoviște, Liceul Teoretic ,,Petru Cercel". Produsele activității jurnalistice au fost postere pe tema promovării vizitării obiectivelor turistice din vechea cetate de scaun a Târgoviștei și, mai ales, a promovării imaginii Liceului Teoretic ,,Petru Cercel'' Târgoviște pe Scena Educației dâmbovițene!

       Activitatea a fost realizată în parteneriat cu Radio Minisat!

A consemnat: Mădălina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE