Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Liceul Tehnologic Petrol Moreni, coordonator al unui proiect ecologic interșcolar la nivel european!
13.12.2021, 1:55 am

        ”Eco Life in Eco Environment for European Citizens – 4 EU” este un proiect de schimb interșcolar, coordonat la nivel european de Liceul Tehnologic Petrol Moreni, care se derulează în perioada 1 octombrie 2020 – 30 noiembrie 2022.

         Obiectivele specific ale proiectului sunt:

 - îmbunătățirea competențelor profesionale ale cadrelor didactice pentru a promova în rândul elevilor concepte și comportamente ECO;

 - îmbunătățirea cunoștințelor despre cauzele și efectele schimbărilor climatice și dezvoltarea abilităților elevilor pentru a le diminua consecințele;

- conștientizarea despre importanța protejării sănătății umane și a mediului planetei noastre;

- dezvoltarea abilităților adecvate de gestionare a deșeurilor la nivel personal, local, regional și national;

 - promovarea comportamentelor de a trăi sănătos și armonios, în conformitate cu legile naturii;

- dezvoltarea abilităților lingvistice și de comunicare pentru participarea civică și democratică la construirea cetățeniei europene active.

         În perioada 29 Noiembrie – 3 Decembrie 2021, Liceul Tehnologic Petrol Moreni, reprezentat de elevii: Ioana Constantin (clasa a XII-a), Alexandra Dudău (clasa a XI-a), Ștefan Căciulă (clasa a X-a), Ștefan Oprea (clasa a X-a), însoțiți de către profesorii însoțitori Raluca Anghelina și Veronica Ionescu a participat la prima Activitate de Învățare, Predare și Formare cu tema ”Changing our behaviour we can stop Climate Changes”, din cadrul acestui proiect.

        Mobilitatea cu elevi și profesori a avut loc la școala parteneră OZEL TEVFIK KUSOGLU ORTAOKULU, din Kayseri - Turcia.

        Alături de colegii lor din școlile partenere din Grecia, Portugalia, Spania și Turcia, elevii români au participat la activități legate de tematica Activității de Învățare, Predare și Formare: schimbările climatice, încălzirea globală, colectarea deșeurilor, reconstrucția mediului înconjurător.

       Au fost cinci zile de activități intense, derulate într-o atmosferă relaxantă, de prietenie și colaborare permanenă:

- utilizarea resurselor locale pentru confecționarea de obiecte decorative – olărit;

- pregătirea de compost organic, utilizănd resturile vegetale provenite de la cantina școlii gazdă;

- realizarea de ”bombe” cu semințe pentru reîmpădurirea și reconstrucția vegetației. Acestea au fost lansate de către elevii participanți în cadrul unei activități outdoor pe terenurile aride de la periferia orașului.

- proiectarea și contruirea unui mini-robot folosit pentru colectarea deșeurilor;

- realizarea de postere, prezentări având ca temă schimbările climatice;

- vizită la Primăria orașului și cunoașterea preocupărilor administrației locale referitoare la protecția și conservarea mediului înconjurător.

      Această mobilitate a îmbinat perfect exemple de bune practici ”ECO” din toate școlile partenere, dar a adus și numeroase modele specifice școlii din Kayseri, benefice pentru activitățile de educație ecologică pe care le putem implementa în fiecare școală: mini grădina școlii – administrată sustenabil cu sprijinul nemijlocit al elevilor, ateliere de creație - transformarea materialelor reciclabile în ”obiecte de artă”, cultivarea comportamentelor active față de mediu – supravegherea și îngrijirea unei zone din proximitatea școlii sau a orașului.

        Prin vizitarea obiectivelor istorice și culturale ale orașului Kayseri și a regiunii Capadoccia, participanții și-au îmbogățit temeinic cunoștințele despre istoria, cultura și geografia țării gazdă", ne-au transmis reprezentanții proiectului interșcolar european de la Liceul Tehnologic Petrol Moreni, profesor Veronica Ionescu și Raluca Anghelina, la finalul mobilității derulate luna aceasta în Turcia.

 

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE