Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Mănăstirea Nucet, cuprinsă de flăcări, noaptea trecută!
01.02.2022, 12:42 am

Intervenție a pompierilor dâmbovițeni, noaptea trecută în jurul orei 23.00, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul chiliilor din cadrul Mănăstirii Nucet.

Din fericire, nu sunt înregistrate victime că urmare a incendiului, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

Intervenția rapidă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor paraclisul mănăstirii construit din lemn. Acesta se afla lipit de chiliile mănăstirii.

In momentul sosirii primelor echipaje de pompieri incendiul se manifesta la acoperișul chiliilor pe o suprafață de cca. 500 mp.

Au fost mobilizate forte de la mai multe subunități cu 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar pentru asigurarea operațiunilor de intervenție acționează și 3 ambulanțe, una SMURD și două SAJ.

Alimentarea cu apă a autospecialelor se face de la un hidrant din zona și din fântâna aflata in curtea mănăstirii.
Concomitent cu operațiunile de stingere a fost asigurată și evacuarea bunurilor din interiorul chiliilor.

S-a acționat pentru decopertarea acoperișului și verificarea spatiilor in vederea identificării eventualelor focare ascunse.

In interiorul mănăstirii la momentul izbucnirii incendiului se aflau 5 măicuțe care s-au autoevavuat. Nu erau alte persoane în spațiile destinate pentru cazare, mai transmite ISU Dâmbovița.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE