Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Ziua Națională a Lecturii, marcată prin citit, marți, 15 februarie, de elevii și profesorii Liceului Tehnologic Spiru Haret!
16.02.2022, 2:54 am

       Cum arată astăzi școala, așa va arăta mâine țara - spunea un ministru al Educației din secolul al XIX-lea, matematicianul, profesorul și omul de cultură, Spiru Haret, care se năștea pe 15 februarie, în anul 1851 la Iași! Tot pe 15 februarie va fi marcată din acest an și Ziua Națională a Lecturii!

       Evenimentul a fost marcat marți, 15 februarie, și la LICEUL TEHNOLOGIC ,,SPIRU HARET'' TÂRGOVIȘTE care poartă, de altfel, numele marelui om de cultură sărbătorit odată cu Ziua Națională a Lecturii, Spiru Haret. Sărbătoarea cititului de cărți a fost celebrată începând cu ora 11.00, prin intermediul lecturii de către toți elevii și profesorii instituției de învățământ! De asemenea, acțiunea a continuat și de la ora 14.00 pentru elevii care efectuează cursurile în programul de după-amiază, potrivit programului realizat de directorul liceului, profesor Cezarina Mihaela Mihai.

       Pentru că evenimentul a fost dublat și de un aspect meteorologic propice, fiind înregistrate temperaturi plăcute, elevii s-au bucurat și de o ieșire în cadrul natural din curtea liceului și au ieșit să citească pe băncile de lemn din fața instituției, în lumina caldă a unui promițător început de primăvară. Activitățile au fost realizate de profesorii de română, Elena Cristina Bucura și Mădălina Zamfir.
       
       Elevii Clasei a XI-a A, Profil Estetică, au demonstrat o dată în plus că frumusețea vine din interior și au citit cu sensibilitate și emoție, alături de profesorul lor coordonator, Mădălina Zamfir, în cadrul unei ore altfel de Limba și literatura română, fragmente din ,,Fluturi" de Irina Binder și ,,Interviu cu Dumnezeu" de Octavian Paler, dar și poezii de dragoste semnate de Mihai Eminescu. Pentru că elevii LICEULUI TEHNOLOGIC ,,SPIRU HARET" TÂRGOVIȘTE sunt norocoși și au privilegiul de abeneficia, nu doar de un cadru natural frumos și îngrijit în zona băncilor de lemn din fața instituției de învățământ, dar și de o bază materială didactică de bună calitate, elevii au zăbovit pentru câteva momente plăcute de lectură și în holul liceului. Aceștia au făcut un scurt popas ce sigur va rămâne întipărit în memoria despre viața de liceu chiar lângă un panou ce îl înfățișează pe ilustrul profesor al cărui nume este purtat de instituția de învățământ din Târgoviște, Spiru Haret, care ne transmite peste secole - Cum arată astăzi școala, așa va arăta mâine țara! 

       

         

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE