Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Manifestare împotriva războiului, organizată de Carabella
28.02.2022, 12:11 pm

Elevii și cadrele didactice de la Colegiul Național „Constantin Carabella” au organizat, astăzi, în curtea liceului, o manifestare în care și-au exprimat sprijinul față de poporul ucrainean și protestul față de războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Participanții au format din trupurile lor cuvântul PACE, au purtat steagurile României și Ucrainei și au ținut în mâini ghiocei, ca simbol al fragilității, purității, dar și al rezistenței.

De asemenea, au afișat mesaje în care îndemnau la încetarea focului sau își exprimau solidaritatea cu vecinii de la granița de nord a României: „VICTORIILE ADEVĂRATE ŞI DURABILE SUNT ALE PĂCII ŞI NU ALE RĂZBOIULUI”, „OMENIREA TREBUIE SĂ PUNĂ CAPĂT RĂZBOIULUI, ALTFEL RĂZBOIUL VA PUNE CAPĂT OMENIRII”, „RĂZBOIUL NU ESTE UN JOC PE CALCULATOR, IAR OAMENII NU SUNT SIMPLE CIFRE ÎN STATISTICI!”, „PUTIN, IA-ȚI ARMELE ȘI PLEACĂ ACASĂ!” sau „UNIȚI PENTRU UCRAINA!”. Mulți dintre participanți au venit îmbrăcați în galben și albastru, culorile steagului ucrainean.

Această manifestare este doar prima dintr-o serie de acțiuni menite să atragă atenția asupra nevoii de solidaritate, pace și stabilitate. La nivel județean, cu implicarea Consiliului Elevilor și prin intermediul Inspectoratului Școlar, vor fi strânse alimente sau obiecte de primă necesitate pentru a veni în sprijinul refugiaților, aflați lângă punctele de frontieră ale României cu Ucraina.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE