Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Echipa Under Construction de la C.N.Carabella Târgoviște, calificată în națională, la FIRST Tech Challenge!
12.03.2022, 9:28 pm

Echipa Under Construction de la Colegiul Național ,,Constantin Carabella" Târgoviște a obținut astăzi, 12 martie 2022, premiul II la categoria Innovate din cadrul competiției FIRST Tech Challenge. Astfel, echipa Under Construction de la Colegiul Național ,,Constantin Carabella Târgoviște, mentori - profesori Monica și Liviu Riza, s-a calificat în etapa națională la FTC. 

Competiția va avea loc în perioada 2-3 aprilie la București!

De mâine, 13 martie, intră în competiție echipa Phantom a Colegiului Național ,,Constantin Carabella" Târgoviște, mentori - profesori Liviu și Monica Riza.

Premiul Innovate, obținut de Under Construction, este acordat echipei cu cel mai inovativ și creativ ansamblu și subansamblu care se regăsește pe robot. În plus, robotul realizat trebuie să funcționeze în mod consecvent.

FIRST Tech Challenge (FTC) este o competiție de robotică cu tradiție în SUA, care se adresează elevilor din clasele 7-12 si care presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot.  Competiția se desfășoară și în România din anul 2016 sub numele de FIRST Tech Challenge România și este organizat de Asociația Nație Prin Educație. Meciurile competiționale se dispută în alianțe: – 2 echipe în alianța albastră, 2 echipe în alianța roșie si 4 roboți pe un teren specific de joc. Construcția robotului este bazat pe un kit care este format din piese metalice și/sau plastic, din care se construiește structura și sistemul de angrenare , împreună cu diferite piese electronice(senzori, sisteme de control, cameră video), toate acestea puse în mișcare de un dispozitiv bazat pe Android (sistem de operare) programat folosind Java (limbaj de programare),prin sistemul de blocuri de programare, sau alte sisteme de programare Android. Echipele sub îndrumarea antrenorilor, mentorilor și împreună cu voluntari, dezvoltă strategii și construiesc  roboți, bazându-se pe principii inovatoare, din inginerie. Premiile sunt date pentru performanța și construcția robotului precum și pentru activitățile echipelor de robotică în comunitate.

La Competitia Regionala REMOTE #2 FIRST Tech Challenge CLUJ sunt 17 ECHIPE CALIFICATE la CAMPIONATUL NATIONAL - București 2-3 Aprilie, BRD FIRST Tech Challenge Romania, FIRST Tech Challenge.


În România, competiția FIRST Tech Challenge a fost adusă de către Asociația Nație prin Educație, condusă de fosta prezentatoare de știri de la TVR Dana Războiu. Primul sezon în care s-a organizat o astfel de competiție în România a fost 2016-2017, anterior existând o singură echipă românească, care a participat la o astfel de competiție internațională încă din sezonul 2011-2012. Numărul de echipe a crescut treptat de la primul sezon când participau aproximativ 50 de echipe până în sezonul 2019-2020 când se estimează un număr de aproximativ 200 de echipe.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE