Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Performanță: C.N. Constantin Carabella Târgoviște, calificare cu două echipaje la First Tech Challenge! Under Construction și Phantom, calificare la naționala de robotică din aprilie!
23.03.2022, 6:58 pm

Performanță pentru Colegiul Național ,,Constantin Carabella" Târgoviște! După calificarea la etapa națională la First Tech Challenge obținută de ,,Under Construction" din cadrul colegiului național târgoviștean și echipajul ,,Phantom Robotics" de la C.N. ,,Constantin Carabella", mentori - profesori Monica Riza și Liviu Riza, s-a calificat la etapa națională a competiției de robotică. Astfel, Colegiul Național ,,Constantin Carabella" Târgoviște va participa la națională cu două ecipaje - ,,Under Construction" și ,,Phantom Robotics".

Reamintim că, echipa ,,Under Construction" de la Colegiul Național ,,Constantin Carabella" Târgoviște a obținut pe 12 martie 2022, premiul II la categoria Innovate din cadrul competiției FIRST Tech Challenge. 

Competiția va avea loc în perioada 2-3 aprilie la Sala Polivalentă din București!

Echipa ,,Phantom Robotics" a Colegiului Național ,,Constantin Carabella" Târgoviște, mentori - profesori Liviu și Monica Riza a intrat în competiție pe 13 martie, iar astăzi. 23 martie, a primit o veste pe măsura muncii depuse, calificarea la națională.

Tot luna aceasta - ,,Under Construction" a obținut premiul Innovate care este acordat echipei cu cel mai inovativ și creativ ansamblu și subansamblu care se regăsește pe robot. În plus, robotul realizat trebuie să funcționeze în mod consecvent.

FIRST Tech Challenge (FTC) este o competiție de robotică cu tradiție în SUA, care se adresează elevilor din clasele 7-12 si care presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot.  Competiția se desfășoară și în România din anul 2016 sub numele de FIRST Tech Challenge România și este organizat de Asociația Nație Prin Educație. Meciurile competiționale se dispută în alianțe: – 2 echipe în alianța albastră, 2 echipe în alianța roșie si 4 roboți pe un teren specific de joc. Construcția robotului este bazat pe un kit care este format din piese metalice și/sau plastic, din care se construiește structura și sistemul de angrenare , împreună cu diferite piese electronice(senzori, sisteme de control, cameră video), toate acestea puse în mișcare de un dispozitiv bazat pe Android (sistem de operare) programat folosind Java (limbaj de programare),prin sistemul de blocuri de programare, sau alte sisteme de programare Android. Echipele sub îndrumarea antrenorilor, mentorilor și împreună cu voluntari, dezvoltă strategii și construiesc  roboți, bazându-se pe principii inovatoare, din inginerie. Premiile sunt date pentru performanța și construcția robotului precum și pentru activitățile echipelor de robotică în comunitate.

La Competitia Regionala REMOTE #2 FIRST Tech Challenge CLUJ sunt 17 ECHIPE CALIFICATE la CAMPIONATUL NATIONAL - București 2-3 Aprilie, BRD FIRST Tech Challenge Romania, FIRST Tech Challenge.


În România, competiția FIRST Tech Challenge a fost adusă de către Asociația Nație prin Educație, condusă de fosta prezentatoare de știri de la TVR Dana Războiu. Primul sezon în care s-a organizat o astfel de competiție în România a fost 2016-2017, anterior existând o singură echipă românească, care a participat la o astfel de competiție internațională încă din sezonul 2011-2012. Numărul de echipe a crescut treptat de la primul sezon când participau aproximativ 50 de echipe până în sezonul 2019-2020 când se estimează un număr de aproximativ 200 de echipe.

Cele două echipaje de la Colegiul Național ,,Constantin Carabella" Târgoviște au fost felicitate cu promptitudine de Asociația Centrul Socio-Cultural COMMNUNIO. Astfel, astăzi, 23 martie 2022, la inițiativa președintelui Asociației Centrul Socio-Cultural COMMUNIO, pr. dr. Ionuț Ghibanu, echipele “Phantom Robotics” și “UnderConstruction” de la Colegiul Național “Constantin Carabella” din Târgoviște, au primit o susținere financiară pentru a participa la competiţia BRD FIRST TECH CHALLENGE ROMÂNIA.

Elevii care fac parte din echipele de robotică, în mai puțin de 2 săptămâni, vor concura în faza națională a competiției, iar COMMUNIO le-a oferit suma de 3.000 lei pentru achiziționarea a 16 hanorace personalizate.

Felicităm, din nou, elevii târgovișteni și le urăm mult succes în competiție", a transmis BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI CENTRUL SOCIO-CULTURAL COMMUNIO.

Cele două echipaje vor participa în luna aprilie, la București, la naționala de robotică, iar elevilor cu performanțe deosebite care vor reprezenta cu cinste întregul județ Dâmbovița la competiția națională le mai sunt necesare fonduri în vederea deplasării și cazării timp de două zile cât durează competiția în capitală.

Dacă doriți să vă arătați susținerea față de aceștia, o puteți face fie redirecționand 3,5% din impozitul pe venit către asociația pe care tinerii au format-o ca să poată primi donații sau puteți dona direct în contul acesteia - Asociația „Noi Zidim Viitorul”, cu sediul în Târgoviște, înregistrată la Administrația Finanțelor cu numărul 41845282, cont de virament RO50 RNCB 0749 1654 5366 0001, deschis la Banca Comercială Română.› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE