Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

„ Help Autism” și la Târgoviște
04.04.2022, 6:01 pm

Astăzi a fost inaugurat la Târgoviște centrul „ Help Autism”, primul din județul Dâmbovița. În țară mai sunt cinci astfel de centre, care își propun să-i ajute pe copiii și adolescenții diagnosticați cu autism. Centru de la Târgoviște are posibilitatea , în prezent, să lucreze cu 25 de copii cu vârste cuprinse între 1 și 10 ani, dar și cu 10 adolescenți.

Președintele asociației „ Help Autism”, Daniela Bolonoi, spune că se caută specialiști în terapia ABA și în logopedie. CV-urile se pot depune la: hr@helpautism.ro.

Părinții își pot înscrie copiii pentru o evaluare psihologică la: 0371.184.067.

Asociația Help Autism este cea mai mare organizație dedicată cauzei din România, în prezent susține peste 600 de copii și adolescenți diagnosticați cu TSA -Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie.  Help Autism sprijină instituțiile publice pentru a crește calitatea serviciilor oferite de acestea prin cele 6 parteneriate public-private - cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița - și la domiciliu, desfășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și ședințe de consiliere pentru părinți și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA - știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE