Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Liceul Teoretic Petru Cercel Târgoviște și Colegiul Economic Ion Ghica Târgoviște, calificare la etapa națională a concursului ȘTIU ȘI APLIC!
11.04.2022, 9:15 pm

Colegiul Economic „Ion Ghica”, din Târgoviște, a fost sâmbătă, 9 aprilie, gazda etapei județene a Concursului Național ”ȘTIU ȘI APLIC”. Prin tema aleasă, ”Securitatea și Sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii”, organizatorii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița, Inspectoratul Școlar Județean și Colegiul Economic ,,Ion Ghica" Târgoviște, cu sprijinul sponsorului SC Maristar Construct SRL, au dorit să atragă atenția asupra importanței deprinderii unor comportamente sănătoase în muncă de către tineri.

           Și aceasta în condițiile în care statisticile arată că segmentul de populație cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani este mai predispus la apariția unor boli profesionale și a accidentelor grave la locul de muncă decât persoanele adulte. Fiind nou veniți în câmpul muncii și lipsiți de experiență, ei nu acordă importanța cuvenită riscurilor cu care se confruntă, căzându-le uneori victime.

           Pentru a minimiza aceste riscuri, Inspecția Muncii, prin intermediul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, desfășoară această competiție care a fost inclusă, încă din anul 2013, de către Ministerul Educației, în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale

           La nivelul județului Dâmbovița, Inspectoratul Teritorial de Muncă a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, privind organizarea concursului, cu ajutorul cadrelor didactice, care le-au predat participanților materialele puse la dispoziție pe platforma online, în 10 unități de învățământ liceale, cu profil tehnologic, vocațional, profesional și teoretic real.

           Sâmbătă, 9 aprilie, echipele formate din câte doi elevi și un profesor coordonator au susținut, în prezența inspectorilor de muncă ai ITM Dâmbovița, coordonați de inspectorul adjunct SSM, Amalia Bosnea, proba teoretică a concursului, online, apoi și pe cea practică.

           Concursul s-a desfășurat pe patru secțiuni: liceu teoretic - ciclul inferior, liceu teoretic - ciclul superior, liceu tehnologic – ciclul inferior, liceu tehnologic – ciclul superior și învățământ profesional.

           Premiul întâi, pentru învățământul profesional și tehnic a fost adjudecat de elevii Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște.

          Pentru învățământul teoretic, la ambele secțiuni, premiul întâi a fost obținut de către elevii Liceului Teoretic ”Petru Cercel” Târgoviște. Iată ce a declarat cu acest prilej, directorul liceului târgoviștean, profesor, Ana-Maria Gheorghe: ,,LTPC - locul I - calificare la etapa naționala ,,Stiu și aplic!" După Istorie și Limba Italiană, această nouă bucurie...Felicitări, elevi, felicitări, profesori! Echipajul Liceului Teoretic ,,Petru Cercel" Târgoviște a fost pregătit de către Cătălina Voicu, profesor de geografie, și Ionela Badea, profesor de limba engleză pe care le felicit și le mulțumesc pentru această performanță! Elevii care fac parte din echipajul Liceul Teoretic ,,Petru Cercel" Târgoviște sunt Gabriel Alexandru Cocoș și Ioan Daniel Dumitru de la clasa a X-a B, Andra Elena Buliga și Cristiana Zamfir de la clasa a XI-a B. Mulțumiri organizatorilor, ITM & CNIG! Copiii sunt minunați si au talente ce trebuie descoperite. Ține de măiestria dascălului să le șlefuiască!", a mai precizat director LTPC Târgoviște, profesor Ana-Maria Gheorghe.

          Echipele clasate pe primul loc, la fiecare secțiune, vor participa, în perioada 13-15 mai, la Iași, la faza națională a competiției.

         Câștigătorii premiilor I, II și III au fost premiați de echipa ITM Dâmbovița, în prezența Inspectorului școlar general, profesor Ileana Nicolaescu.", se arată într-un comunicat de presă primit la redacție de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița.

A consemnat: Mădălina Zamfir

           

 

 

 

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE