Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Aproape 100 de elevi din Târgoviște, prezenți la o conferință despre Holocaust
12.04.2022, 11:51 pm

Zeci de elevi de la trei licee din Târgoviște au participat, astăzi, la o conferință despre Holocaust, în amfiteatrul Liceului de Arte “Bălașa Doamna”. Manifestarea face parte dintr-un proiect mai amplu – “Ecoul cuvintelor: Holocaust”, derulat pe parcursul a șase luni, în care elevi de la Liceul Teoretic “Petru Cercel”, Colegiul Național “Constantin Carabella” și Liceul de Arte “Bălașa Doamna” au aflat informații despre “soluția finală”, încercarea de exterminare a evreilor, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În cadrul întâlnirii de astăzi, care a debutat cu un scurt moment artistic susținut de elevi de la Liceul de Arte, instituțiile de învățământ partenere au prezentat activitatea dedicată Holocaustului derulată de la începutul proiectului. Cei aproximativ 100 de elevi prezenți au vizionat scurte filme documentare despre Elie Wiesel, muzeele Holocaustului, despre cărțile care au reflectat ororile din lagărele de concentrare, dar și un fragment dintr-un interviu acordat de Eva Moses Kor, o supraviețuitoare a Holocaustului.

Totodată, elevi de la Liceul de Arte “Bălașa Doamna” le-au vorbit colegilor lor despre acțiunea de exterminare a evreilor, informațiile fiind completate de profesorul de istorie Bogdan Joița, de la Colegiul “Carabella”, care a prezentat și date despre încercarea de exterminare a romilor și despre istoria lor în spațiul românesc. De asemenea, a insistat asupra nevoii de toleranță, de adoptare a unei atitudini nediscriminatorii, de înțelegere a trecutului pentru a nu mai repeta greșelile care au condus la uciderea a milioane de oameni, pe considerente rasiale.

Proiectul local ”Ecoul cuvintelor: Holocaust”, demarat în luna octombrie, inițiat de profesoara de Științe socio-umane Lavinia Vișan de la Liceul Teoretic „Petru Cercel” este susținut de bursa oferită de Institutul Olga Lengyel. Acesta se va încheia în luna mai.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE