Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Olimpiada de limba și literatura română, etapa națională, începând de astăzi, la Târgoviște! Deschiderea oficială a fost programată la ora 17.30, la Cinematograful Independența!
18.04.2022, 1:28 pm

Sărbătoare mare la Târgoviște unde are loc în această săptămână, Olimpiada de limba și literatura română - etapa națională.

Deschiderea festivă are loc astăzi, 18 aprilie, începând cu ora 17.30, la Cinematograful ,,Independența" Târgoviște. În cadrul evenimentului, vor fi prezentate mesajele oficialităților târgoviștene, ale invitaților şi ale Inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, profesor Ileana Nicolaescu.

Programul olimpiadei este organizat conform regulamentelor în vigoare. Proba scrisă a Olimpiadei de limba și literatura română se va susține marți, 19 aprilie, între orele 09.00-12.00, la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște, iar miercuri, 20 aprilie, este programată, la același colegiu, proba orală. Depunerea eventualelor contestații se va face joi, 21 aprilie.

Pentru participanții la olimpiada națională, au fost pregătite și activități speciale cum ar fi vizitarea obiectivelor turistice și culturale din Târgoviște, dar și vizionarea unui film la Cinematograful „Independența”. Programul pregătit de către organizatori include și o vizită la Mânăstirea Dealu.

Festivitatea de premiere va avea loc joi, 21 aprilie, începând cu ora 15.30, la Cinematograful ,,Independența". După acest moment, participanții la olimpiada națională au ocazia de a se bucura de un eveniment unic desfășurat an de an la Târgoviște în Joia Mare, devenit tradiție în comunitatea noastră, „Calea Luminii”, inițiat de artistul plastic, Mihai Șerbănescu.

Plecarea participanților la Olimpiada de limba și literatura română, desfășurată anul acesta, la Târgoviște, este programată pentru ziua vineri, 22 aprilie", după cum ne-a transmis inspector școlar pentru limba și literatura română din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, profesor Mihaela Dulea.

A consemnat: Mădălina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE