Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Astăzi la Târgoviște punem încă o piatră de temelie Construcției Națiunii noastre ca popor - a declarat prefectul județului Dâmbovița, conf.univ.dr., Claudia Gilia, cu prilejul deschiderii ONLLR!
19.04.2022, 6:11 pm

Prefectul județului, conferențiar universitar doctor, Claudia Gilia, a participat ieri,18 aprilie, la festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Limba și literatura română, etapa națională, care a avut loc în incinta Cinematografului ”Independența” din Târgoviște.

”Dragi elevi, profesori și părinți,

faptul că ați ajuns să participați la Olimpiada Națională de Limba și Literatura română pentru clasele V-VIII, aici, în Vechea Cetate de Scaun a Țării Românești, demonstrează cât de mult ați muncit și cât de mare este pasiunea voastră pentru limba țării noastre.

188 de elevi care au ajuns în această fază a olimpiadei sunt o mândrie pentru cel puțin 188 de familii, profesori, școli și comunități locale. Să ajungi aici este nevoie de multă muncă, dăruire și de multe sacrificii. Ca un elev să ajungă să fie olimpic are nevoie de sprijinul familiei, de talentul profesorului și de dragostea pe care o are pentru această materie.

O națiune nu se definește doar prin teritoriile pe care se întinde populația, ci și prin păstrarea vie a memoriei strămoșilor, a istoriei neamului, a tradițiilor respectate care nu pot fi transmise și conservate decât prin limba pe care o vorbim.

Astăzi, dând startul Olimpiadei Naționale de Limbă și Literatură română, punem încă o piatră la temelia construcției Națiunii noastre ca popor.

Voi, cei care participați la olimpiadă, cu toții veți avea de câștigat în aceste zile. Unii vor merge cu medalii acasă, alții vor învăța ce înseamnă o competiție, alții se vor ambiționa pentru a câștiga în anii următori premiul cel mare. Poate mulți dintre participanți, în aceste zile ale olimpiadei, se vor decide ce drum să urmeze în viață, către ce liceu sau facultate să se îndrepte. Cert este că într-o asemenea competiție toată lumea va avea ceva de câștigat.

Olimpiada înseamnă performanță, respect pentru o materie, stimă pentru profesori și părinți.

Aici, la Târgoviște, în urmă cu 514 ani, apărea prima tipografie din Țara Românească. În anul 1508, cu sprijinul lui Radu cel Mare și cu efortul monahului Macarie, apărea la Mănăstirea Dealu prima tipăritură din Țara Românească și primul liturghier ortodox: ”Liturghierul lui Macarie”.

Așadar, poate peste alți 500 de ani, se va scrie într-un astfel de „ceaslov” că în 2022 unul dintre participanții la această olimpiadă și-a găsit adevărata pasiune.

Mult succes tuturor! Felicitări părinților, profesorilor, inspectorilor și autorităților publice care au făcut posibil acest eveniment!”, a declarat cu prilejul deschiderii Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura română, prefectul județului Dâmbovița, conferențiar universitar doctor, Claudia Gilia.

A consemnat: Mădălina Zamfir

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE