Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Reorganizarea olimpiadelor școlare, una dintre prioritățile Ministerului Educației, după doi ani de pandemie - a declarat Ministrul-secretar de stat, profesor Sorin Ion, la deschiderea ONLLR, găzduită de Târgoviște!
19.04.2022, 6:54 pm

În perioada 18-22 aprilie 2022, la Târgoviște, are loc Olimpiada Națională de Limba și literatura română. Prezent la deschiderea manifestărilor, Sorin Ion, Ministrul secretar de Stat în Ministerul Educației, totodată, Inspector General al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, în anii 2011-2012, 2015-2019, 2019-2020, a ținut să precizeze că, reorganizarea olimpiadelor școlare a fost una dintre prioritățile Ministerului Educației după doi ani de pandemie:

„În mod normal, noi, cei de aici, din fața voastră, nu ar trebui să avem atât de mari emoții, pentru că noi nu dăm niciun fel de probă, nu așteptăm cu nerăbdare rezultatele… Cu toate acestea, eu am emoții de două ori: în primul rând, trebuie să fiu foarte atent la ce vorbesc, pentru că mă aflu în fața unor experți în limba română și de fiecare dată îmi fac griji că poate greșesc ceva și mă veți taxa, iar în al doilea rând îmi fac griji pentru că organizarea unui eveniment care s-a programat acum trei ani, în 2019, are loc abia acum, din motive care n-au ținut de voința noastră.

De fapt, unul dintre scopurile Ministerului Educației, pe care astăzi, aici, îl reprezint, a fost, în acest an: 1. să țină copiii cât mai mult la școală și 2. să reorganizăm olimpiadele școlare care, cu siguranță, ne-au lipsit. Au fost tot felul de încercări, olimpiade organizate online, mai mult sau mai puțin reușite, dar cred că nimic nu se compară cu emoția voastră de a fi prezenți fizic, unul în fața celuilalt, pentru a vă dovedi puterile.

Vă invit acum să vă imaginați o coloană cam de aici până la Giurgiu! Dragi copii din sală, sunteți în primii metri din acea coloană! (Aplauze în sală) Ca să fiți conștienți de valoarea pe care o aveți! Sunteți în primii metri! (Aplauze în sală) Și mai faceți un exercițiu de imaginație, cum că această coloană este, de fapt, o coadă la un magazin unde se distribuie șanse în viață! Sunteți primii acolo! Oricât de puține șanse ar fi, voi veți prinde! Și asta înseamnă că nu contează foarte mult ce loc veți obține în următoarele zile, contează că sunteți aici, acum, și că sunteți cei mai buni din generația voastră! Vă felicit!

Vă felicit, dragi părinți, că i-ați crescut, și dragi profesori, că i-ați educat! Succes tuturor!

Se spune că nu contează cine câștigă, ci contează să participi. În realitate nu e chiar așa… Contează și cât de mare e punctajul (Râsete în sală) și cu ce loc te duci acasă. Prin urmare, să fie competiția deschisă și cei mai buni să câștige!”, a mai spus în cadrul deschiderii manifestării ONLLR, Ministrul secretar de stat din cadrul Ministerului Educației, profesor Sorin Ion.

A consemnat: Mădălina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE