Minisat Explorer
Sergiu Dumitru

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Atenționare COD GALBEN pentru județul Dâmbovița
14.05.2022, 12:39 pm

De astăzi, 14 mai, ora 12 și până mâine, 15 mai, ora 10, în județul Dâmbovița sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu viteze de 55....65 km/h și izolat de peste 70...80 km/h, pe alocuri vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp.
Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
„În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora . În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/)”, se mai arată în comunicatul ISU Dâmbovița. 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE