Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Gala Excelenței, în amfiteatrul Liceului de Arte!
03.06.2022, 3:07 pm

Centrul de Excelență (CEX) Dâmbovița i-a recompensat, ieri, pe elevii care au făcut performanță în acest an școlar. Peste 200 de elevi, cadre didactice, părinți și invitați din partea Universității Valahia Târgoviște, Camerei de Comerț și alți reprezentanți ai comunității locale au umplut amfiteatrul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna”, în cadrul unei festivități organizate de Centrul Judeţean de Excelenţă Dâmboviţa, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Dâmboviţa. Manifestarea și-a propus premierea elevilor care au participat la activitățile de pregătire pentru performanță coordonate de CEX și au participat la etapele naționale ale olimpiadelor școlare.

Agenda evenimentului a inclus intervenții ale profesorilor, elevilor și trei momente artistice, care au bucurat și impresionat audiența prin talentul și dăruirea lor. Momentele artistice au fost susținute de Sara Bărbuță, elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, Alexandra Ștefania Sîrbu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național  „Constantin Carabella” și Alberta Moșneguțu – Lorelei, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”.

În cadrul festivității, au fost decernate diplome de excelenţă și de apreciere. Diplomele de excelență au fost acordate elevilor centrului care au obținut premii/ mențiuni/ medalii la olimpiadele școlare, iar cele de apreciere pentru ceilalți elevi participanți la etapele naționale și pentru cei șapte elevi din grupul de organizare a evenimentului.

„Listele complete și actualizate (sunt încă în desfășurare olimpiade și concursuri școlare din calendarul Ministerului Educației Naționale) vor fi publice pe https://cexdb.wordpress.com. Ceilalți elevi participanți ai centrului își vor putea descărca diplomele din Classroom, pe platforma cexorg.db, începând cu data de 6 iunie”, a declarat directorul Centrului Județean de Excelență Dâmbovița, prof. Teodora Popa.

Toate categoriile de diplome și videoclipul promo au fost realizate de elevii din grupul de organizare a evenimentului și au fost particularizate, pentru fiecare disciplină din oferta curriculară CEX-DB 2021-2022. Au fost adevărate provocări pentru ei, dar satisfacția are o altă greutate atunci când reușești să dăruiești celorlalți.

„Am văzut elevi care și-au aplaudat din toată inima colegii, am văzut profesori bucuroși să se revadă și am mai văzut niște organizatori care au știut să creeze și să mențină aproape matematic justa proporție dintre emoție, relaxare și seriozitate. Nimic nu a fost forțat, nimic nu a fost prea mult și mai ales nimic nu a fost kitsch.”, scrie Daniel Tache, profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „C. Carabella” și profesor lector al CEX-DB, într-o postare pe Facebook.

Directorul Centrului Județean de Excelență Dâmbovița, prof. Teodora Popa, i-a felicitat pe toți elevii și profesorii care au participat la activitățile CEX și și-a manifestat speranța că vor reveni, în anul școlar următor. „La sfârșitul primului an de activitate al Centrului Județean de Excelență Dâmbovița, le mulțumesc colegilor profesori lectori și voluntari pentru dăruirea lor, pentru calitatea relațiilor construite cu elevii sau chiar discipolii lor, felicit toți elevii noștri și îi aștept în anul școlar următor, să continuăm să construim împreună un mediu de învățare pliat pe nevoile, pasiunile și aspirațiile lor, o comunitate colaborativă care promovează și valorifică valențele învățării active, personalizate, autonome, un mediu în care învățăm să recunoaștem și să prețuim valorile, să ne bucurăm pentru propriile reușite, dar și pentru reușitele celorlalți, un mediu în care bucuria învingătorilor ne motivează să îndrăznim să fim mai buni, mai curajoși”, a declarat prof. Teodora Popa.

Manifestarea s-a desfășurat sub semnul emoției, firescului și respectului.

Peste 300 de elevi din 23 de unități de învățământ din județ s-au pregătit, în acest an școlar, în cadrul Centrului de Excelență. Au fost 44 de participări la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare și s-au obținut 20 de premii, mențiuni sau medalii la faza națională a olimpiadelor și concursurilor școlare. Lista nu este însă completă, deoarece unele competiții încă nu s-au încheiat.

Pentru anul școlar viitor, centrul își propune diversificarea modalităților de promovare a misiunii și activităților specifice centrului, astfel încât informațiile corecte să ajungă la elevii capabili de performanțe înalte, colaborarea cu mediul academic și alte centre de excelență pentru elaborarea ofertei educaționale a centrului, pentru îmbunătățirea procedurilor de selecție a elevilor și profesorilor lectori, a procedurilor de evaluare periodică a elevilor (evaluare sumativă/ la sfârșit de modul), pentru îmbunătățirea programelor de studiu,  la nivelul fiecărei grupe de excelență, identificarea și accesarea altor surse de finanțare.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE