Non Stop Music
Profesorii de la Școala Gimnazială Lucieni, implicați într-un proiect finanțat de Comisia Europeană
13.07.2022, 4:35 pm
Șapte cadre didactice de la Școala Gimnazială din Lucieni au participat, alături de profesori de la alte două unități de învățământ din Târgoviște și Barcelona (Spania), la proiectul de schimb interșcolar finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus +, KA229, ”MY WORLD- YOUR WORLD-OUR WORLD”.
Proiectul este coordonat de către Ysgol y Llys din Marea Britanie, a fost aprobat pentru o perioadă de 24 luni, urmând a se finaliza la sfârșitul lunii august 2022.
Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Escola Pla de les Vinyes, Spania, Școala Gimnazială Lucieni, Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Târgoviște, România.
Au fost organizate patru activități de învățare-predare-formare, la ultima dintre ele, care a avut loc la Târgoviște, participând 19 cadre didactice din cele trei țări partenere în proiect: UK, Spania și România. Școala Gimnazială Lucieni a fost reprezentată de director prof. Stan Felix Dan, prof. coordonator Stan Maria Loredana, prof. Stan Nicoleta, prof. Alina Rizea, prof. Patulea Rodica, prof. Mocanescu Liliana.
Activitatea primei zile a debutat cu întâmpinarea membrilor proiectului de către preșcolari și cadre didactice ale Grădiniței cu P.P. Nr. 1 Târgoviște, vizitarea instituției și prezentarea sistemului educațional din România, observarea unor activități la Grupa Buburuzelor, desfășurarea unui Workshop – ”Salvează Planeta!”, unde partenerii proiectului au avut posibilitatea de a-și prepara din diferite produse o cremă de mâini; au urmat apoi discuții referitoare la problemele ecologice globale și locale. Participanții au avut posibilitatea de a vizita Casa Corpului Didactic Dâmbovița, unde le-au fost prezentate aspecte privind formarea cadrelor didactice în România, iar apoi au participat la o activitate ecologică pe traseul Mănăstirea Dealu.
Ziua următoare au fost observate activități la Grupa Albinuțelor, Dezvoltarea proiectului – Amprenta ecologică pentru copii, participanții au luat parte la Workshop-ul ”Say YES to the Dress”, organizat la Centrul de Cultură Dâmbovița, unde au confecționat diferite obiecte din materiale reciclabile. Ziua s-a încheiat cu activitatea outdoor – Vizitarea orașului Brașov. Cea de-a treia zi a debutat cu observarea unei activități în curtea grădiniței, unde copiii au ascultat povestea „Copacul prieteniei”, pe care ulterior l-au ajutat pentru ca acesta să nu mai trăiască într-un mediu poluant, au întreprins acțiuni de îngrijire și protejare a mediului, au reciclat deșeuri, au plantat flori, au pictat ”haina” copacului ajutându-se de materiale naturale (frunze, petale de flori, fructe). Membrii proiectului au participat și la un Atelier ”Materiale naturale și Povestire”, unde fiecare membru avea o imagine din care lipsea o parte și trebuia să descopere în natură ce se potrivește, născocind o poveste.
Ziua a patra a debutat cu observarea activităților la Grupa Ștrumfilor și a expoziției de fotografii reprezentative activităților derulate în cadrul proiectului ”My world – Your World – Our World”, eTwinning –produsele finale ale proiectului, dezvoltarea proiectului – reflectarea asupra rezultatelor, atingerii obiectivelor, evaluării, efectelor, activităților.
Ziua a continuat cu vizitarea Primăriei Târgoviște, unde primarul Daniel Cristian Stan le-a prezentat membrilor proiectului aspecte privind istoria orașului, importanța educației pentru întreaga comunitate, cât și performanțele sportive obținute de tinerii din oraș.
Activitatea de predare – învățare – formare s-a finalizat cu un spectacol, oferit de ansamblul ”Codrulețul” , Palatul copiilor din Găești, sub coordonarea dl prof. Grigore Marian care a cuprins momente artistice din folclorul românesc, cât și un moment de balet, oferit de Denisa Petre și un moment de interpretare la vioară, oferit de Andreea Rusu, în trecut, preșcolari ai Grădiniței cu P.P. Nr. 1.