Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Cod galben de caniculă pentru județul Dâmbovița, de vineri până duminică
20.07.2022, 2:32 pm

Meteorologii au emis un cod galben de caniculă pentru mai multe județe din țară, printre care și Dâmbovița. Ne așteaptă trei zile caniculare din 22 iulie până pe 24 iulie, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița, care precizează că, în următoarele zile, valul de căldură se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18-20 de grade.
 
Cum să faceți față căldurii?
- beți suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător;
- purtați pălării de soare, haine lejere de culori deschise;
-  evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare;
- consumați fructe și legume proaspete.
Pompierii avertizează că în perioadele caniculare și de secetă prelungită folosirea focului deschis pentru arderea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă.
„ Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța oamenilor şi a gospodăriilor acestora, precum și pentru participanții la traficul rutier deoarece fumul reduce brusc vizibilitatea, situaţie care poate genera adevărate tragedii. Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.  Anunțați în cel mai scurt timp orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean sau a dumneavoastră la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița. 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE