Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Opt echipe de robotică din toată țara, la Roboți în tabără, un proiect finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița, desfășurat, în perioada 9-11 sepembrie, la Moroeni!
12.09.2022, 10:17 pm

În perioada 9-11 septembrie 2022, s-a desfășurat, la Hotel Gâlma din Moroeni, proiectul “Roboți în tabără”, proiect finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița și organizat de Asociația “Noi Zidim Viitorul” din Târgoviște, asociație care sprijină echipele de robotică Phantom Robotics și UnderConstruction de la Colegiul Național “Constantin Carabella” Târgoviște.

,,La eveniment au participat 50 de persoane din 8 echipe de robotică din țară, înscrise în competiția BRD FIRST Tech Challenge", au precizat pentru Radio Minisat, inițiatorii proiectului, profesorii Monica Riza și Liviu Riza.

,,La festivitatea de deschidere, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a fost reprezentat de doamna inspector școlar general prof. Ileana-Cătălina Nicolăescu, căreia îi mulțumim pentru susținere.

Participanții au beneficiat de o tabără la munte cu ocazia lansării noii teme a competiției FIRST Tech Challenge. De asemenea, s-au implicat cu toții în dezbateri pe teme diverse, inclusiv pe cea a noului sezon competițional.

La acest eveniment, IPJ DÂMBOVIȚA a fost reprezentat de agent șef principal de politie BUCUROIU VICTOR - Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității și inspector de poliție DINCĂ DAN - Biroul Siguranță Școlară. Aceștia i-au implicat pe tinerii participanți în discuții pe diferite teme de interes: prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, consecințele consumului de substanțe interzise, capcanele internetului, modul de rezolvare/gestionare a conflictelor, despre relații interpersonale.

Imediat după lansarea temei, echipele au început să construiască roboți pentru sezonul acesta considerând tema ca fiind provocatoare.

A fost o experiență frumoasă, din care fiecare participant a plecat cu amintiri de neuitat, dar și cu prieteni noi pasionați de robotică.

Mulțumim Consiliului Județean Dâmbovița, fără de care acest eveniment nu ar fi existat.
Mulțumim și sponsorilor care ne-au fost alături cu ocazia acestui eveniment!, a transmis Liviu Riza,

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE