Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Cod roșu de vânt, în zona montană înaltă
17.01.2023, 1:44 pm

Vânt puternic la munte, cu rafale de până la 140 km/h! Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița anunță că a fost emisă o avertizare COD ROȘU, valabilă în intervalul 17 ianuarie, ora 22 – 18 ianuarie, ora 14. La altitudini de peste 1800 m, va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120...140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero.

În cazul manifestării fenomenelor prognozate, ISU recomandă ca: înainte de a pleca la munte, să vă informaţi asupra itinerarului propus, gradului de dificultate al acestuia, stării vremii și condiţiilor climatice locale; plecarea pe munte să se realizeze doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor și nu riscaţi să plecaţi singuri la drum; autovehiculele să fie echipate pentru condiții de iarnă (tracțiune 4x4, anvelope de iarnă, lanțuri, nisip, lopată etc.); să folosiți numai drumurile deschise circulației, traseele marcate și să urmăriți marcajele de pe traseu.

Orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean trebuie anunțată în cel mai scurt timp la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

Dacă vă aflați în situații de pericol în diferite zone din munții Bucegi, puteți apela și numerele de telefon 0749034639 sau 0749058037 pentru a solicita ajutorul jandarmilor montani.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE