Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

File de poveste, de Ziua Culturii Naționale, la Școala Gimnazială Ioan Alexandru Brătescu-Voinești din Târgoviște
18.01.2023, 11:16 pm

File de poveste s-au țesut timp de trei zile, precum la praznicele împărătești, respectiv, în perioada 16-18 ianuarie 2023, la Școala Gimnazială ,,Ioan Alexandru Brătescu-Voinești'' Târgoviște în cadrul activităților dedicate Zilei lui Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale - coordonator, Inspector de limba și literatura română, profesor Anca Iuga. Astfel, elevii clasei a VII-a B au marcat momentul cu creativitate și bucurie prin momente poetice, prezentări Canva cu date biografice, desene inspirate de lirica eminesciană. O lucrare deosebită după poezia ,,Crăiasa din povești" a fost realizată de către eleva Teodora Ionescu de la clasa a VII-a B - ,,un copil înzestrat cu o ambiție și un talent desăvârșite atât la desen, cât și la limba și literatura română fiind printre participanții de frunte la OLLR", după cum ne-a descris-o dascălul său, Anca Iuga.

Și pentru că Mircea Eliade spunea: ,,Dacă poporul român dispare de pe fața pământului şi rămâne O CARTE a lui EMINESCU, lumea va şti cine au fost românii!'', elevii au mers și pe tărâmul cărților la biblioteca școlii pentru concursuri, vizionări de filme, recitări, proiecte tematice de Ziua Culturii și Ziua lui Eminescu, activitate coordonată de profesor de limba și literatura română, Badiu Vasilica, în colaborare cu bibliotecarul instituției de învățământ, Ana Zamă. Activitățile au fost realizate cu clasele a V-a C, a VI-a C și a VII-a A.

,,Eminescu, o lume dăruită nouă" a fost tilul ales pentru activitatea realizată miercuri, 18 ianuarie, de profesor de limba și literatura română, Liliana Șerban. Proiectul a constat în auditii din Fonoteca de aur - poezii recitate de Mihail Sadoveanu, Ion Caramitru, materialul "De ce a scris Eminescu?" de Nichita Stanescu și o expoziție de proiecte realizată de elevi.

Vizionarea unui material educativ cu imagini și informații despre poet pe înțelesul elevilor, dar și o activitate de lectură cu tema ,,Scrisoare de dragoste Eminescu-Veronica, 28 februarie, 1882" au fost  invitațiile profesorului de limba și literatura română, Elena Stanciu pentru clasa a VI-a D.

Și cum ,,caracterul însă al unei școli bune este ca elevul să învețe în ea mai mult decât i se predă, mai mult decât știe însuși profesorul!'', după cum spunea Luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu, atmosfera de poveste a fost întregită pe parcursul recreațiilor prin difuzarea unor melodii pe versuri scrise de poetul nepereche, ideea inedită aparținând conducerii școlii, director, Lili Bușu, și director adjunct, Adriana Toader. 

Cu entuziasm și originalitate, au marcat Ziua Culturii Naționale și elevii clasei a VI-a B, profesor coordonator, Mădălina Zamfir. Elevii și-au demonstrat talentul actoricesc interpretând poezii din lirica eminesciană, dar au reușit să facă și schimb de rol cu profesorul prin realizarea unor interesante prezentări Power-point/Canva despre viața și opera poetului nepereche al cărui mesaj transcende veacurile: ,,Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi!'', o lecție învățată de elevii Școlii Gimnaziale ,,Ioan Alexandru Brătescu-Voinești" din Târgoviște, de Ziua Culturii Naționale, ediția 2023! 

A consemnat: Mădălina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE