Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Doi turiști brașoveni, rătăciți pe munte, au fost salvați de salvamontiștii dâmbovițeni. Există pericol de avalanșă ridicat în zona montană dâmbovițeană
23.01.2023, 7:56 am

Doi turiști brașoveni au cerut ajutorul Serviciului Salvamont Dâmbovița, după ce s-au rătăcit pe munte, intervenția fiind îngreunată de condițiile meteo nefavorabile, ninsoare abundentă și vizibilitate scăzută. 
Echipa Salvamont Salvaspeo , aflată la Baza de salvare montană Peștera, a fost alertată, duminică, în jurul orei 15:40, să intervină in sprijinul a doi turiști din Brașov.
„ Date fiind condițiile meteo nefavorabile (ninsoare, vant, ceata), stratului nou de zapadă depus și vizibilitatii scăzute, odată cu lăsarea întunericului, aceștia s-au abătut de la traseul marcat, necesitând intervenția promptă a salvatorilor”, precizează salvamontiștii dâmbovițeni, într-un comunicat de presă.
Doi salvatori montani au pornit către zona specificată de turiști (muntele Rateiu, Masivul Leaota), alegand cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor și a stratului de zăpadă depus, salvatorii au ajuns la turiștii rătăciți în jurul orei 21:00.
„ Ceața deasă și vântul puternic puteau să fie fatale pentru cei doi turiști dacă nu erau găsiți la timp, aceștia nu puteau supraviețui până dimineață. Acțiunea de salvare s-a încheiat la 23:30, au ajuns la cabana Brătei unde aveau parcat autoturismul. Specificăm faptul că turiștii nu aveau afecțiuni medicale, erau extenuați, deshidratati și speriati, dar odată cu vederea salvatorilor starea lor s-a schimbat in bine”, mai precizează Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița
Turiștii care doresc să ajunga în zona montană a județului Dâmbovița sunt sfătuiți să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor si conditiile meteo.
Atenție, există PERICOL DE AVALANȘĂ RIDICAT în zona montană a județului Dâmbovița pentru următoarele zile, avertizează salvatorii montani.

SN
 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE