Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Elevi și profesori din trei țări europene, prezenți la Târgoviște și Răzvad
06.03.2023, 11:20 am

Tema păcii reunește, la Târgoviște, elevi și profesori din trei țări europene, alături de colegii lor români. Astfel, aproximativ 50 de persoane din Țara Galilor, Turcia și Slovenia, dar și de la școlile partenere din Răzvad și Valea Voievozilor sunt prezente, astăzi, la Colegiul Național “Constantin Carabella”, pentru a participa la activitățile din cadrul proiectului Erasmus+ - “Becoming a Peace School”.

Pe parcursul a cinci zile, participanții vor încerca să stabilească strategii și măsuri prin care școlile să poată implementa proiecte care să conducă la un comportament tolerant, pacifist și nediscriminatoriu în cadrul instituțiilor de învățământ. În vară, atunci când proiectul va fi finalizat, ghidul de bune practici, realizat de partenerii din țările menționate, ar trebui să devină un model de acțiune, accesibil oricărei școli care își dorește să dezvolte în rândul copiilor atitudini și comportamente sănătoase, bazate pe respect, empatie și toleranță.

Luni și joi, activitățile se vor desfășura la Colegiul Carabella, iar, marți și vineri, la școlile Răzvad și Valea Voievozilor. Dimineața, se va lucra în echipă la conceperea unor produse intelectuale asumate în proiect, iar, după-amiaza, vor vizita obiectivele turistice din Târgoviște. Miercuri, oaspeții vor merge la Castelul Bran și la Dino Park Râșnov.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE