Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

4.270 absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține, săptămâna viitoare, simularea Evaluării Naționale în județul Dâmbovița
17.03.2023, 7:31 am

Simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2023) se va desfășura în perioada 20 - 29 martie 2023. 4.270 elevi ai clasei a VIII-a sunt înscriși pentru susținerea examenului, conform situației centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița. Calendarul simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a este următorul: Luni, 20 martie 2023, va avea loc proba Limba și literatura română, marți, 21 martie, – Matematică, iar  în data de 29 martie vor fi comunicate rezultate.

Examenul se va desfășura în 115 centre de examen, accesul candidaților fiind permis în intervalul 8:00 – 8:30, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne.

Inspectoratul Țcolar Dâmbovița precizează că, la probele scrise ale Evaluării Naționale - 2023, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița pune la dispoziția celor interesați o linie  Telverde - 0800816245 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea simulării Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 20 - 21 martie.

Rezultatele obținute la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. La solicitarea scrisă a elevului/părintelui, notele obținute pot fi trecute în catalog.

foto credit: edu.ro

SN

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE