Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Carabella i-a invitat pe elevi să gândească pe toate părțile
07.05.2023, 6:06 pm

Peste 200 de elevi pasionați de matematică, provenind din 11 județe, s-au întrecut în cadrul Concursului regional de matematică și logică „Gândește pe toate părțile”. Competiția a fost organizată, în perioada 24 aprilie – 6 mai, de Colegiul Național “Constantin Carabella” Târgoviște, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Primăria Municipiului Târgoviște, Facultatea de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Valahia Târgoviște, S.S.M.R. - filiala Dâmbovița și Asociația Carabella.

Aproape 100 de elevi de la clasa a V-a până la a XII-a au fost prezenți, sâmbătă, în bănci, pentru a găsi soluții la problemele prezentate la cea de-a XXII-a ediție a Concursului regional de matematică și logică “Cezar Ivănescu”. Alți 110 elevi au participat cu lucrări la una dintre cele 4 secțiuni ale Simpozionului regional „Gândește pe toate părțile”: “O problemă, mai multe demonstrații”, “Matematică aplicată”, “Frumuseţea numerelor” și “Povestea numerelor”. 

Pornind de la premisa că matematica și literatura nu se exclud reciproc, ci sunt două științe complementare, această ediție a simpozionului și-a propus să sublinieze legăturile dintre cele două domenii. Astfel, în cadrul secțiunii “Povestea numerelor”, participanții au putut să-și demonstreze creativitatea prin realizarea unor creații literare, încadrate în una din următoarele categorii: eseu liber, poezie și caligrame. Una dintre condiții a fost aceea ca eseurile libere și poeziile să surprindă aspecte variate ca: semnificațiile numerelor în creațiile literare, legăturile dintre cuvinte și numere, originile numerelor și evoluția lor. În ceea ce privește caligramele, versurile au fost dispuse sub formă de numere, tema fiind matematica.

A șasea ediție a simpozionului a oferit elevilor participanţi atât posibilitatea de a-şi manifesta creativitatea în studiul matematicii, cât şi cadrul propice punerii în valoare a rolului pe care matematica îl joacă în studiul altor discipline și în artă, în vederea educării simțului estetic.     
  
Premierea elevilor a avut loc, sâmbătă după-amiază, premiile fiind asigurate de Primăria Municipiului Târgoviște, S.S.M.R. - filiala Dâmbovița și Asociația Carabella. 

Lista cu numele câștigătorilor o găsiți aici: https://drive.google.com/file/d/10tqoNgaMcE1jkXCQ_tDDUwZzsfB5mQsN/viewRedactor: Manina Leașu

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE