Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Două instituții de învățământ dâmbovițene, ambasadoare ale păcii
12.05.2023, 12:32 pm

Colegiul Național „Constantin Carabella” și Școala Gimnazială Răzvad a organizat, azi, conferința „Ambasadori ai păcii”, eveniment de multiplicare organizat în cadrul parteneriatului strategic pentru inovare „BECOMING A PEACE SCHOOL”, proiect finanțat de comisia Europeană prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 2.

Evenimentul  a avut loc, începând cu ora 10.30, în sala de conferințe a Hotelului Nova din Târgoviște, fiind invitați directori, profesori din mediul preuniversitar și universitar, reprezentanți ai administrației publice și ai unor ONG-uri din Dâmbovița, din județele învecinate, dar și din străinătate.

În cadrul acestuia, va fi prezentat proiectul Erasmus+ cu activitățile și produsele intelectuale realizate. Totodată, elevi de la cele două școli dâmbovițene partenere vor vorbi despre impactul  proiectului asupra lor, despre lucrurile pe care le-au văzut și din care au învățat, în timpul întâlnirilor cu ceilalți participanți din Țara Galilor, Slovenia și Turcia.

Proiectul „Becoming a Peace School” își propune transformarea școlilor care aleg să îl implementeze în școli ale păcii, în care să fie promovate atitudini neconflictuale, tolerante, armonioase între elevi, dar și între elevi și cadre didactice. Pentru ca acest lucru să fie posibil, participanții la proiect au creat un ghid în care sunt prezentate exemple de bune practici, studii de caz, propuneri de îmbunătățire a curriculumului la nivelul școlii.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE