Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Sesiune de comunicări științifice, la Facultatea de Drept și Științe Administrative din Târgoviște
16.05.2023, 9:47 am

Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, sesiunea anuală de comunicări științifice studențești cu participare internațională „Norme, valori, repere contemporane în societatea românească”. Zeci de studenți au prezentat lucrări pe teme de drept, la manifestarea științifică participând și invitați din Albania, studenți de la Facultatea de Științe Economice și Drept din cadrul Universității din Pitești, de la Universitatea Ecologică București și Universitatea Transilvania din Brașov. De asemenea, au prezentat lucrări și elevi de la Colegiul Național „Constantin Carabella” și Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște.

De la Colegiul Carabella, Delia Genoiu, elevă în clasa a XI-a, a prezentat lucrarea: „Matematica și dreptul – o relație de succes sau una sortită eșecului?”; Cristiana Anghel și Margarita Bratu, eleve în clasa a X-a, au susținut lucrarea „Când greșeala devine o problemă socială”; Diana Ștefan, Anastasia Dobrin și Alexandru Mărgărit, din clasa a XI-a, au vorbit despre „Relația dintre individ și societate. Justiție și injustiție socială”, iar Mihnea Stoica și Victor Căzăceanu, de asemenea, elevi în clasa a XI-a, au prezentat lucrarea „Votul la 16 ani, drept și responsabilitate socială”.

Sesiunea de comunicări științifice s-a derulat, pe parcursul a două zile, fiind structurată pe două secțiuni: Europa și spațiul public național și Spațiul juridic românesc – actualități și perspective. La final, Centrul Europe Direct Târgoviște a prezentat un teatru forum, denumit „Democrația nu așteaptă! Ia atitudine acum!”. Moderatori au fost: conf. univ. dr. Constanța Mătușescu – decanul Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Valahia”, conf. univ. dr. Steluța Ionescu – prodecan, conf. univ. dr. Claudia Gilia, conf. univ. dr. Ilioara Genoiu, conf. univ. dr. Denisa Barbu, conf. univ. dr. Dan Gună, conf. univ. dr. Manuela Niță, conf. univ. dr. Adrian Țuțuianu, conf. univ. dr. Lavinia Vlădilă și lect. univ. dr. Olivian Mastacan.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE