Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Marți, exercițiu pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui seism major în municipiul Târgoviște
29.05.2023, 2:16 pm

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița anunță că marți, în intervalul orar 10.00 – 14.00, se va executa un exercițiu cu tema “Acțiunile structurilor responsabile pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui seism major în municipiul Târgoviște (Cartier Sagricom Târgoviște), jud. Dâmbovița”, în cadrul căruia se vor activa și sistemele de avertizare acustică a populației din Municipiul Târgoviște, prin introducerea semnalului “ALARMĂ LA DEZASTRE”.
„ Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte verificarea modului de acțiune în cazul unui seism, pregătirea efectivelor proprii și în regim integrat cu celelalte entități responsabile în asigurarea managementului situațiilor de urgență. De asemenea, exercițiul va permite autorităților să testeze și să îmbunătățească planurile de acțiune în caz de dezastre naturale, în vederea gestionării eficiente a situațiilor de urgență”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița.
Acest exercițiu va presupune în același timp verificarea funcționării sistemului de înștiințare-alarmare și a audibilității semnalelor pe teritoriul municipiului. Semnalul introdus va fi ALARMĂ LA DEZASTRE care constă în 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele și anunţă iminenţa/producerea unui dezastru.
Pe timpul desfăşurării acestei activităţi, locuitorii județului nu trebuie să-şi întrerupă activitatea normală, deoarece acest exerciţiu implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice locale.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE