Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Acțiune stradală de informare a cetățenilor: Când drogurile și alcoolul preiau volanul, se închide drumul libertății!
26.07.2023, 10:23 am

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanți de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Dâmbovița, au organizat, marți, o acțiune stradală de informare a cetățenilor, în zonele intens circulate, cu privire la noile reglementări din domeniul rutier.

Polițiștii le-au prezentat cetățenilor în special modificările referitoare la faptul că un conducător auto care se află sub influența alcoolului sau a drogurilor, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi pedepsit cu închisoarea.

În cadrul discuțiilor inițiate, polițiștii au subliniat cât de important este să respecți regulile de circulație pe drumurile publice pentru a preveni implicarea și producerea unui eveniment rutier care, de cele mai multe ori, poate avea consecințe foarte grave.

Prin astfel de activități se urmărește descurajarea conducătorilor auto să conducă sub influența alcoolului sau a unor substanțe interzise.

Totodată, șoferii întâlniți de polițiști au avut posibilitatea de a simula cu ajutorul unor ochelari speciali percepția în cazul consumului de alcool/droguri la volan, realizând cât de periculos este și cât de întârziate sunt reacțiile într-o situație de pericol.

Acțiunea stradală de informare este circumscrisă campaniei Ministerului Afacerilor Interne - ”Când drogurile și alcoolul preiau volanul, se închide drumul libertății!”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița.

SN

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE