Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

A fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al domeniului schiabil Cocora
26.07.2023, 10:32 am

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, marți, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al domeniului schiabil „Cocora”.

Președintele Corneliu Ștefan a declarat că această etapă va sta la baza identificării celui mai bun și sustenabil mod de dezvoltare a stațiunii Peștera-Padina, județul Dâmbovița având potențialul necesar pentru a deveni una dintre cele mai frumoase și atractive destinații turistice montane din România.

Investiția propusă prin acest studiu ar putea atrage turiști autohtoni din întreaga țară, dar și de peste hotare.

 Am semnat astăzi contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al domeniului schiabil „Cocora”.  Din primele date, pârtia va pleca din zona Vârfului Cocora, de la aproximativ 2.160 m altitudine, iar baza acesteia va fi în Platoul Padina, la 1.500 m altitudine. Lungimea estimată, la acest moment, este de aproximativ 2.700 m. Prin acest studiu de fezabilitate vom găsi cea mai bună variantă de amenajare a Pârtiei Cocora, dar și a celorlalte facilități necesare unui turism durabil și atractiv, care vor include: instalațiile de transport telescaun-telegondolă și teleschi; instalație de înzăpezit; bandă transportoare cu lungimea de cca 320 m, destinată în special utilizării de către schiorii echipați; o zonă de belvedere care va primi minimum 150 de persoane și va fi amplastă astfel încât să permită accesul facil din zona pârtiei și dinspre stația instalației de transport. Apreschiul va fi o construcție individuală care va adăposti 400 de persoane, iar în această zonă va fi posibilă montarea unei scene pentru organizarea de concerte în aer liber; centru de închiriat echipament sportiv (echipament de schi, biciclete, sănii); școală de schi; restaurante, cafenele, ceainării, suveniruri, punct de informare turistică; parcare auto structurată pe 3 zone, pentru 565 de autoturisme și 20 de autocare; pistă de biciclete”, a declarat președintele CJ DB Corneliu Ștefan.

Potrivit CJ Dâmbovița, stațiunea Peștera-Padina este concepută ca un centru turistic atractiv, care să genereze venituri și să creeze locuri de muncă pentru comunitatea dâmbovițeană. Investițiile în turism, activitățile recreative și culturale vor aduce beneficii economice durabile locale și naționale.

Președintele Corneliu Ștefan a amintit și despre investițiile în domeniul infrastructurii rutiere din zona montană a județului: „Se lucreză la Modernizare DJ714 sector Bolboci - contur lac Bolboci - Cheile Tătarului. Pe acest drum, prin proiectul finanțat prin Programul Național Anghel Saligny, cu o valoare totală de 9.830.000 de lei, s-a turnat stratul 2 de asfalt pe toată lungimea de 4,5 km și urmează amenajarea de rigole de beton, rigole carosabile, podețe, de acostamente și parapete de siguranță. Modernizarea DJ714 Glod - Sanatoriul Moroeni - Bolboci - Padina - Peștera. Avem în vedere construirea unui drum nou în munte, cu o lungime de 3,7 km, care să lege DN 71 de DJ 714, dar și modernizarea traseului Glod-Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina - Peștera. Acest tronson are o lungime de 19,11 km. Lucrările sunt de anvergură datorită lungimii drumului, dar și a faptului că vom construi un pod nou peste Râul Ialomicioara. Valoarea estimată a proiectului se ridică la peste 326.000.000 de lei, TVA inclus. Iluminat public DJ 714 Zănoaga, Bolboci, Cheile Tătarului, Peștera, Padina. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 4.600.000 de lei. Întreaga zonă ce urmează a fi modernizată a fost împărțită în 3 sectoare: Sectorul 1, Padina – Peștera, în valoare de 1.875.000 de lei. Lucrările pe acest sector au fost finalizate și au constat, printre altele, în: realizarea a 4,8 km de rețea subterană de iluminat public; montarea a 122 de stâlpi metalici de iluminat public și a 141 de corpuri de iluminat LED. Sectorul 2,  Zănoaga - Cabana Bolboci, în valoare de 1.090.000 de lei, și Sectorul 3, contur lac Bolboci - Cheile Tătarului, în valoare de 1.700.000 de lei. Pentru aceste sectoare vom scoate la licitație PT-ul și execuția, având studiul de fezabilitate făcut.”

SN

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE