Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Programul sărbătorii Sf. Ierarh Nifon, în perioada 10-11 august
09.08.2023, 10:27 am

Programul sărbătorii Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti în perioada 10-11 august: 

  JOI, 10 AUGUST 2023

  18.00  - Slujba vecerniei Sfântului.

  -Acordarea diplomelor  de excelenţă Sf. Ier. Nifon celor 19 elevi care au obținut primele locuri la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie și a Olimpiadei Naționale interdisciplinare „Cultură și Spiritualitate”, împreună cu cei 23 profesori îndrumători.

19.15  
-
Pelerinajul celor peste 3.000 de tineri din Arhiepiscopia Târgoviștei, de la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște,  prin centrul vechi, pe traseul: Parcul Mitropoliei, Bulevardul Libertății, Calea Domnească, Mănăstirea Stelea, Strada Stelea, Strada Revoluției, Statuia Brâncovenilor (centrul vechi), Piața Mihai Viteazul, Catedrala Mitropolitană.

 

 VINERI, 11 AUGUST 2023

 7.00 - Sosirea credincioşilor în Parcul Mitropoliei.

 8.50 - Venirea la Catedrală a  Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon și a Ierarhilor din țară și din străinătate și anume: Înaltpreasfințitul Părinte Athenagoras, Mitropolit de Belgia și Exarh al Olandei și Luxemburgului, Înaltpreasfințitul Părinte Nektarios, Mitropolit de Kition și Exarh de Larnaca și Pano Lefkada, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților și Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei.

 9.15 - Începerea Sfintei Liturghii.

 11.20 - Cuvântul de învăţătură al Înaltpreasfinţitului  Părinte Mitropolit Nifon adresat clerului şi credincioşilor.

 -  Lansarea unor volume ale Editurii Arhiepiscopiei  Târgoviștei

 - Acordarea diplomelor  de excelenţă Sf. Ier. Nifon celor 21 elevi care au obținut locurile I, II și III la etapa națională a Olimpiadelor și Concursurilor școlare 2022-2023,  precum și celor ce au obținut media 10 la Evaluarea națională și  Bacalaureat, alături de cei 18 profesori îndrumători ai lor

 -Continuarea închinării la sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nifon, ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanul și ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, până seara târziu.

sursa: Arhiepiscopia Târgoviște

SN

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE