Minisat Explorer
Sergiu Dumitru

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

O persoană a murit și 46 au fost rănite în urma exploziei unei stații GPL de la Crevedia
26.08.2023, 9:36 pm

Update ora 24.00: Au fost răniți 26 de pompieri în a doua explozie, unul dintre aceștia a necesitat intubarea la fața locului. In total, 46 de persoane au ajuns cu răni provocate de explozii la spitalele din capitală. O persoană, aflată la locul exploziei, a murit în urma unui infarct.

stirea inițială:
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au fost sesizați, sâmbătă, prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la o stație de alimentare cu gaz petrolier lichefiat, din localitatea Crevedia, a avut loc o explozie.
 Traficul este blocat pe drumul național 1A.
O a doua explozie a avut loc în jurul orei 21.00, care se pare că ar fi rănit 26 de salvatori.
Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție, iar, pentru protecția populației aflată in proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.
La fața locului a fost alocată și autospeciala transport roboți.
Totodată, pentru protecția populației s-a luat măsura preventivă de evacuare, pe o rază de 300m.
Total mijloace angrenate în intervenție, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița:

❗ ISU BIF - 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 1 punct medical avansat, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN.

❗ ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanțe SMURD , 2 puncte medicale avansate.

❗ ISU PH - 3 autospeciale de stingere

SN

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE