Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Performanță pentru elevii dâmbovițeni la Olimpiada Națională „Tinerii dezbat”
07.09.2023, 9:38 pm

Joi, s-a încheiat, la București, faza națională a Olimpiadei de Dezbateri, Argumentare și Gândire Critică „Tinerii dezbat”. 

Din județul Dâmbovița, au participat șase elevi, în cele două echipe: începători și avansați. Patru dintre elevii calificați (Ana Roșca, Ioana Stanciu, Anastasia Tache și Elena Iosif) sunt de la Colegiul Național „Constantin Carabella”, unul de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” (Alexandra Vișan) și unul de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” Pucioasa (Cristian Chiva). 

Ana Roșca a obținut mențiune la categoria începători, iar Elena Iosif s-a calificat în lotul lărgit în vederea participării la olimpiada internațională. De menționat că la turneul de preselecție pentru lotul lărgit, meciurile de dezbatere s-au desfășurat în limba engleză, moțiunile pe baza cărora au argumentat au fost anunțate cu numai o oră înainte de meciul propriu-zis, iar elevii n-au avut acces la mijloace de informare. 

Elena Iosif este elevă în clasa a XII-a la specializarea Științe ale Naturii de la Carabella și se pregătește pentru Medicină. Ea nu este la prima performanță într-o competiție națională, anul trecut, obținând mențiune la aceeași olimpiadă. În primăvară, s-a clasat pe primul loc la concursul național „Made for Europe”. 

Elevii de la Colegiul "Carabella", calificați la faza națională a Olimpiadei "Tinerii dezbat", s-au pregătit, pe parcursul anului școlar trecut, dar și în vacanța de vară, în cadrul Centrului de Excelență Dâmbovița.

SN

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE